Løn som forskyldt

 

Før New Journalism blev opfundet var det forbudt for en journalist at blande sig selv ind i artiklen eller indslaget. Ej heller processen frem mod målet måtte indgå i det færdige resultat. Heldigvis er det anderledes nu, og jeg synes at talentfuld subjektivitet er langt mere fremmende end tungen-lige-i-munden metoden.

Men på DR i aftes overskred en TV-AVIS reporter i Beirut den tynde røde streg i sandet. Han og en flok andre journalister var af Hizbollah blevet vist rundt i den bydel hvor den israelske hær har bombet mest. På et tidspunkt overflyves gruppen af et israelsk fly, og gruppen opfordres til at gå i dækning.

Reporteren slutter sit indlæg med at sige at han nu vil følge opfordringen, idet hans løn ikke er så høj at han vil tage chancen og blive ude på pladsen.

Journalistlønningerne på TV-AVISEN er høje nok til at man uden videre kan udnævne hans utidige lønforhandling som værende dybt, dybt pinlig – især når man betænker den skæbne som Beiruts civile indbyggere frister.

Mon ikke de israelere der dagligt frygter at blive ramt af et Hizbollah missil, hellere end gerne vil bytte lønseddel med den danske himmelstürmer?

Værre for DR-manden blev det da hans TV 2-kollega i sin vinkling – stående midt ude på den plads som DR’s udsvedte just var rendt af – i TV 2 Nyhederne senere på aftenen kunne fortælle at det er en daglig foreteelse at reportergruppen vises rundt, og at det er lisså sikkert at der straks efter kommer et israelsk fly og skaber panik.

Begge sider i konflikten kender klokkeslettet for seancen og spiller hver dag hver deres forudsigelige rolle, sagde TV 2’s mand – mens hans DR-kollega i baggrunden søgte dækning så hans pensionsordning slap uden skrammer eller krigstraumer.

Så meget højere tror jeg ikke at lønningerne på TV 2 Nyhederne er, at deres udsendte ville risikere at dø på stedet for den.         

Så er det man tænker på den klassiske film om tv-nyheder: ‘Network’ – og får lyst til at stikke hovedet ud af vinduet og råbe at nu kan det være nok.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s