Det regner på Håbets Allé

Der skal ellers være fest i morgen. Beboerne på de små villaveje bag højhusene på toppen af Bellahøj skal mødes lørdag kl. 15 ved postkassen på hjørnet ved Karlstad Allé.

Jeg læste invitationen i beboerforeningens udhængsskab da jeg besøgte området i eftermiddag. En kvinde skulle have min digtsamling og jeg valgte at aflevere den personligt. Så sparede jeg otte kroner i porto og forbrændte syv kalorier ved at gå turen. Hun var ikke hjemme, så postkassen fik den som sen frokost. 

Det var min første visit på Håbets Alle. Jeg elsker at komme steder hen jeg ikke har været før. Det kuperede område bag højhusene virker venligtsindet. De smalle veje slår nogle listige sving, haverne er hyggelige og der er en lille mose og store inviterende bakker med tætslået græs.

I morgen skal beboerne først i flok gå ned til Degnemosen og hygge om børnene, og bagefter er der klassisk gadefest med langborde og papvin. Men vejrudsigten for i morgen er godt nok ikke for køn. Gadelygten græder neden for mit vindue.

Måske må de festende søge ly for regnen og insistere på at have det godt lige meget hvad. Jeg forestiller mig at de går ned i kælderen hos ‘Stjernernes Gardinservice’ og skubber nogle borde sammen. Så kan regnen ellers vræle som den selv vil. De finder sig ikke i noget på Håbets Alle.

På den anden side af Degnemosen ligger det gule vandrehjem Danhostel Copenhagen. Det havde jeg heller aldrig set. Egentlig mærkeligt med alle mine år i hovedstaden. Jeg gik ind og kiggede mig omkring, og det ser overmåde hyggeligt ud. 43 værelser. 115 kroner for en overnatning. Det er da til at betale. Det kan man ikke engang få min nye digtsamling for.

Sådan er der så meget. Der er håb endnu.           

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s