Natskærmerens lys

 Nu skal jeg altså sove…men jeg kan jo ikke.

Dagen har været fyldt med glæde. Dejlige mennesker har reageret positivt på udgivelsen af min digtsamling. Det skal jeg huske midt i skuffelsen over at de store aviser ikke har anmeldt den (endnu da).

I morgen er der atter en chance. Hviledagen med store søndagsaviser. Håbet om en tilkendegivelse fra de erfarne og professionelle læsere lever endnu.

Og jeg lever endnu. Meget. En halv meter til højre for mig sover min datter i sin drømmeseng. Jeg trykker forsigtigt en enkelt tast ned af gangen for ikke at vække hende. Hun puster lidt og vender sig. Skærmen er rummets eneste lyskilde og computeren brummer. Jeg smiler. 

Den gamle mester siger at man kan hvad man vil…hvis man kan. Hvor har den gamle ronkedor dog ret. Jeg plejer at sige at jeg skriver fordi jeg kan. Underfundigt undersøgende og underholdende. Og det ved jeg at jeg er i stand til. Hvorfor så være så optaget af smagsdommerne og deres karakterbøger?

Fordi deres blåstempling kan give den opmærksomhedsplatform hvorfra kontakter sluttes og kontrakter afsluttes. Ansøgninger til styrelser og fonde om arbejdslegater kan få det sidste lille puf. Det ville jo være både praktisk og effektivt hvis jeg kunne leve af noget jeg kan lide at beskæftige mig med – og som andre kan inspireres af.

nu eller alvor
man kan vælge
før eller aldrig
ind i mellem

Ja ja…alle de tanker og planer og ambitioner. Mands minde varer alligevel kun i otte dage. Jeg står inde for min lille grå bog med maleriet af stolen og hylden og bøgerne på forsiden, og jeg ønsker ikke at ændre noget inden i. Nå jo…der er lige en enkelt linje i et af digtene, men jeg siger ikke hvor! Tihi. Okay. Hvis du spørger mig en dag vi mødes, så skal jeg nok fortælle dig det.

Go’naaaaaat!

 

www.bentottohansen.dk   

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s