Bærbar røget ørred

Tænk hvis man lige er snublet ind over landegrænsen og tilfældigvis er af anden herlighedsherkomst end rødgrødens.

Og tænk hvis man sidder ved et firkantet rundbord i en betonbygning i Tølløse og tapsveder over den foreliggende sprogprøve som skal afgøre om man får lov til at bo i Danmark sammen med sin elskede rødbedefarvede kæreste.

Man åbner kuverten og trækker forsigtigt prøvens eneste og afgørende spørgsmål frem:

“Gå ned i den nærmeste Netto og spørg efter røget ørred.”

Kommer eksaminanden tilbage til censor før deadline med en halv piske eller økologisk kattegrus, så er det bare ærgerligt…og vedkommende bedes derfor venligst gå til Gate 23 med en stærk mand eller to under armen.

Jeg kom til at tænke på dette livslotteri for en time siden, da jeg sad udenfor Netto på Lyngbyvej/Tuborgvej og spiste røget ørredfilet til frokost. Kort tid forinden sad jeg foran en lånt computer på toppen af en bakke – lige over for en hvid kirke – og indtastede et erotisk digt.

Det føltes lidt akavet, både fordi jeg befandt mig på et kombineret skole- og filialbibliotek på den skole som Dan Turéll startede i 1. klasse på og fordi der var brandalarm. Kun elever og lærere skulle forlade lokalet, sagde bibliotekaren med et lille smil, og den melding undrede mig lidt med tanke på hvor brandfarlige gamle huse siges at være som sådan.

Nå…(det er ved at blive for langt nu, kære ven).

I hvert fald nød jeg min håndholdte fisk og min økologiske skummetmælk, også fordi jeg bagefter kørte ned i Føtex og købte en bærbar computer, som jeg dog først vil pakke ud og bruge når jeg har været ude i Fields og få pengene tilbage for den stationære computer som jeg købte forleden, men endnu ikke har hentet.

Fisk er godt, som de siger i Bindslev. Og svesker.   

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s