Go’e gamle Ny Ellebjerg

Jeg ringede ellers til DSB for at være helt sikker.

Først skulle jeg med Linje F fra Bispebjerg station til Grøndal station og aflevere et nyt digt i Anja & Charlottes stationscafé Mad & Mokka.

Så skulle jeg videre sydpå med næste F-tog til endestationen Ny Ellebjerg og skifte til Linje A på Køge Bugt banen.

Klokken tre var der nemlig cacao og boller i Vallensbæk hos min eks-svigermor som har fødselsdag lillejuleaften.

Men der var noget muggent ved den dér Ny Ellebjerg station.

I lang tid har man (mens den “rigtige” Ny Ellebjerg station mellem Sjælør og Ellebjerg er blevet bygget færdig) kunnet køre til en midlertidig Ny Ellebjerg endestation ved Gl. Køge Landevej og spadsere hen til den hidtidige Ellebjerg station ved Valby Idrætspark og skifte dér.

Den nye Ny Ellebjerg station er faktisk helt færdig og åbner 6. januar 2007 så man kan lynskifte til Køge Bugt banens Linje E og A mod Hundige/Køge. Den gamle Ellebjerg station nedlægges.

På den måde bliver Ringbanen et fornemt alternativ til at køre ind over København H med tre stærke skiftestationer: Flintholm (Metro og s-tog til Ballerup/Frederikssund), Dansholm (s-tog mod Høje Taastrup) og Ny Ellebjerg (s-tog mod Køge).

Derfor ringede jeg til DSB og spurgte om den midlertidige Ny Ellebjerg station stadig var i funktion, for jeg havde læst at der var nogle særregler under den sidste del af færdiggørelsen og jeg ville meget nødigt komme for sent til min eks-svigermor, der er god til cacao.

Men den flinke medarbejder beroligede mig og lød i det hele taget som om mit spørgsmål var dagens bundskraber. Jeg kunne bare som sædvanligt køre til den midlertidige Ny Ellebjerg og så gå hen til Ellebjerg.

Da toget nærmede sig Ny Ellebjerg blev jeg helt forvirret og min datter så bekymret på mig. Det var ikke den midlertidige Ny Ellebjerg vi endte på…det var den nye Ny Ellebjerg og vi kunne godt komme af, men den direkte adgang til Køge Bugt banens perroner er spærret indtil 6. januar 2007.

Men det hjalp ikke mig og datteren lige der og da…fordi:

Den gamle Ny Ellebjerg var nedlagt.
Den nye Ny Ellebjerg kan man ikke skifte på endnu.
Den nærmeste Køge Bugt bane station fra den nye Ny Ellebjerg er ikke gamle Ellebjerg…men Sjælør – altså længere inde mod centrum og nærmest i modsat retning af den vi skulle.

Det var heldigvis tørvejr (tak, eks-svigermor) men vi måtte ile hen til Sjælør og kom en halv time for sent til cacaoen…og måtte skære os gennem et gummiagtigt overfladeskind inden vi nåede ned til den varme drik….flødeskumseffekten kunne vi glemme.

Og så glæder vi os til det nye år hvor der bliver fem minutters drift på Ringbanen og ti minutters drift på Køge Bugt banen…og hvor der kun er een Ny Ellebjerg station.

Det bliver ellevildt.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s