Hva’ er det værd?

På tv står den ålesmalle vært med en gammel lysestage mellem sine pianofingre. Tingen viser sig at være mange penge værd alene på grund af efterspørgsel og smag.

Mennesker sætter deres tid og kompetencer til salg ved at søge eller blive tilbudt arbejde ca. 37 timer om ugen.

På det marked er det også til dels et spørgsmål om udbud og efterspørgsel og sælgerens uddannelse og erfaring.

For nylig droppede jeg efter to dage et job, som ville have krævet at jeg stod op kl. 05.30 og jeg ville være temmelig træt i krop og hoved efter hver eneste arbejdsdag.

Lønnen var ca. 17.000 kr/md.

Så var der jo dengang jeg tjente 5.000 kr/dag ved at råbe hurra og off side under en fodboldkamp. Det var da rimeligt godt gået med tanke på at jeg ikke har anden uddannelse end HF.

Forleden søgte jeg en stilling som fast natportier på en kursusejendom.
Jobbet tiltalte mig, men bagefter gik det op for mig at jeg var ved at sælge min nattesøvn og samtidig påtage mig ansvaret for måske 100 sovende menneskers sikkerhed.

Der stod ikke noget om lønnen i annoncen…og jeg begyndte at fundere over hvor meget jeg selv synes lige netop det job er værd. Jeg vil gætte på at lønnen er ca. 20.000 kr/md. – og hvis den er det synes jeg det er decideret flovt. Nattevagten skal ud over at holde sig vågen løse forskellige andre opgaver med administration og ler rengøring osv.

Min helt ærlige mening er at det job er den dobbelte løn værd. Jeg overvejede at trække min ansøgning tilbage, fordi jeg ikke vil ofre min nattesøvn når det kommer til stykket – men jeg vil lige først finde ud af hvad lønnen er.

UPDATE: Jeg har trukket ansøgningen tilbage. 

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s