En prisværdig infernalsk blondine

Lina Rafn fra popduogruppen Infernal har i dag været til kaffe hos badutskattebassen Kristian Jensen (V) og tak for det.

Ministeren har fået øjnene op for noget vigtigt, efter at sangerinden har tabt sin sag om fradrag for make up og tøj i Østre Landsret.

Han tager initiativ til at kunstneres arbejde opfattes som et erhverv lissom blikkenslagernes, slagternes og frisørernes, og at de (kunstnerne) derfor skal behandles på lige fod, når de søger om at få skattefradrag for de udgifter de har for at kunne udøve deres erhverv.

Et samarbejde mellem Skatteministeriet, Kulturministeriet og de berørte kunstneres fagforening skal føre til at fortolkningen i højere grad end 
nu afspejler virkelighedens verden. 

Af en eller anden besynderlig grund, har skattevæsenet bedømt kunstnere hårdere i mange år. Man har været nærmest autistiske, når det kom til kravet om at udgiften kun skal kunne henføres til erhvervet, og ikke som en del af kunstnerens privatliv.

Det er ikke raketvidenskab, at det kan være svært at skelne mellem hvornår mine udgifter til at blive inspireret til bestemte artikler, bøger eller digte er erhvervsmæssige, private…eller begge dele.

Men som sagt…af en eller anden grund har SKATs praksis været at
bedømme skuespillere, musikere og forfattere hårdere end tømrere,
hårbørstesælgere og bedemænd.

 

Lina Rafn i intens diskussion med Paw Lagermann, som er 
hendes mangeårige partner i Infernal og ex-kæreste. Man kan kun håbe 
for skattebadutspringer Jensens skyld at hun ikke væltede hele kaffebordet ved 
mødet tidligere i dag, men mon ikke også skænderiet på billedet kun
er for fotografens skyld?

Sagen går, ifølge Musikernes e-NYT, tilbage til Lina Rafn Sørensens selvangivelse fra 2001, hvor hun har angivet fradrag for scenetøj og makeup. Fradragene blev ikke godkendt og Rafn førte via sin advokat sagen til tredje instans i forløbet, nemlig Østre Landsret, hvor hun igen blev underkendt mandag den 21. maj.

Ekstra Bladet opsnusede sagen og refererede den således: ”Ifølge skattefolkene bruger Lina sine mange kostumer, sin tunge makeup og sine 100 extensions til privat forbrug. Og derfor kan hun ikke trække dem fra som arbejdsredskaber.

– Jeg fik ikke en skid. Andet end en bar røv at trutte i, sagde en skuffet Lina Rafn til Ekstra Bladet.

Jeg ved at skatteministeren er en habil gymnast, som kan slå de pudseløjerligste kraftspring.

Nu håber jeg bare ikke den fortsatte kamp for at få udøvende professionelle kunstneres arbejde respekteret ender med at blive en håbløs kamp mod ministerens vejr- og vindmøller.

Han kan jo godt give en kop kaffe og udtale sig uforpligtende – men hvad nytter det hvis landsretten bortdømmer kunstnere i konkrete sager? Sagen har udløst et spørgsmål til Skatteministeren fra 
Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen.

I hvert fald skal Lina Rafn roses hele vejen til den syvende himmel for også at have kæmpet for sådan een mig, gennem sit personlige
engagement.  

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s