Fordi jeg siger det!

Som lykkelig indehaver af en vandhund skal man ofte i svømmehaller.

En regnfuld sommerdag valgte min badeglade datter Frederiksberg Svømmehal som udflugtsmål efter vedholdende rygter om en god lang vandrutsjebane.

Jeg valgte at klæde om og bade med, men tog alligevel min lærredsmulepose med radio, bog, avis og så videre med ind. Vist burde jeg sofort svømme 20-30 baner, og gerne på langs af bassinet, men jeg har det med at finde en god tilskuerplads og høre radio og læse imedens hun leger delfin. Jeg fandt en perfekt stolpe at læne mit knirkende korpus op ad, og forsvandt dybt ind i en avisartikel om Morten Ramsland og hans Hundehoved-roman som jeg skulle til at indlæse som lydbog.

Pludselig prikkes jeg let på skulderen og da jeg vender hovedet ser jeg ind i en decideret venlig bademesterindes ansigt. Hun beklager meget, men i følge reglerne må man ikke læse avis i svømmehallen.

Jeg måber.
Meget.
Længe.
Så siger jeg blødt at det ikke kan passe.
Jo…det kan det.

Hun er irriterende rar og har smukke øjne og charmerende kalveknæ.

Jeg meddeler at jeg vil gå så langt som til at kalde det forholdsvis sygt som sådan. Det vil hun ikke uden videre erklære sig hverken enig eller uenig i på stedet, på anden vis end ved at pege på et opslag i periferien med sine distraherende lange og feminine fingre.

Jeg har bemærket mig at der er kommet en ny trend i visse miljøer, hvor 
mange mennesker mødes i et såkaldt offentligt rum. Det er en slags nultolerance, hvor man har en del regler og slår ned på selv den mindste overtrædelse uden tøven. På en måde kan jeg godt forstå det, og egentlig også lide det. Ellers vil alle, inklusive mig selv, forhandle og diskutere ethvert direktiv eller påbud: – Jamen jamen og jo jo og hvorfor det og hvad??

Da jeg var dreng var der øvrighedspersoner, som fx. lærere, bademestre og parkbetjente, der var ondsindede og sadistiske uden anden grund end at det var de bare. Så kom en lang periode hvor regler og løftede stemmer ikke var inde. Nu synes jeg at tiden er meget mere ‘hold kæft’-agtig, og jeg kan godt se ideen og formålstjenesteligheden.

Men…at man ikke skulle kunne læse en avis i en svømmehal??

Bademistressen ser fortsat på mig med store klare øjne og jeg vælger at resignere, mest fordi hun skal præmieres for at være så god til at give en dårlig nyhed uden at være aggressiv. Efter at jeg har ulmet og skumlet lidt, så pakker jeg avisen sammen og svømmer næsten en hel halv bane i ren trods.

Men…hør hov vent holdt stands stop!!

Jeg havde forresten da også en bog med i muleposen!
Hvad med den??

Ifølge reglerne i hallen må man ikke have aviser og mobiltelefoner med….så-eh….hvad med en bog? Jeg var lige ved at spørge bademosteren om reglerne foreskrev at jeg heller ikke måtte tænke syndige tanker.

Nu er jeg spændt på hvilke samfundsordener jeg kommer til at opleve i Gladsaxe Svømmehal, Kildeskovshallen og i Fælledparkens Soppesø?

Må man tygge venstre om i cafeteriet?
Må man have nålestribede badebukser på?
Må man have hår på lårene og i givet fald hvor meget?
Må man have badehætten på omvendt?
Må man sige ordet ‘omkalfatre’?
Må man lave klappelege i varmtvandsbassinet?
Må man savne nogen i saunaen?
Må man have spist kulmule eller stegt lammehovede til frokost?
Må ens forældre have dyrket egne grøntsager?
Må man sprede ben på vej ned fra femmeren, og givet fald hvor meget?

Jeg kan næsten ikke vente på at få svar på disse og andre spørgsmål.

PS. Vandrutsjebanen var faktisk god. Jeg hyggekurede et antal ture i siddende stilling, medens datteren tordnede nedad liggende. Gys. Jeg tror faktisk det var præcis to år siden vi besøgte den besynderlige avisfri svømmehal med indbygget bademoster – og i dag skal der en hel del meget mere til at lokke mig ind i, og ned ad, de dér kure-på-hoved- og-røv-rør. Mere gys..!

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s