Good Evening…

DR 2 sender Hitchcock-film her i sommerferien.

Gyserfilm ser jeg ikke, for jeg er bange for at komme til at grine.
I virkeligheden er jeg måske snarere bange for at blive bange, men jeg plejer at påstå det første for at slippe for opfølgningsspørgsmål.
Helt bortset fra, at jeg i øjeblikket ikke behøver at se fjernsyn eller gå i biografen for at få gys.

Igår eftermiddags fløj en due direkte ind i mit stuevindue, med så stort et brag at jeg ikke helt kan afvise at der afgik en lille sjat i bunden af mine hjemmebukser. Fuglen så helt fornærmet ud over at gennemsigtighedskonceptet ikke var fuldt ud gennemført, eller også er det den samme fugl som for et par år siden besøgte mig inde i stuen, og efterlod mig med en klatgæld som jeg stadig betaler af på.
Duen i går vendte spektakulært rundt i luften, inden Newton begyndte at blande sig for alvor, og fløj over på en gren for at sunde sig lidt. Der sad den og så bebrejdende på mig med højre øje, som om det hele var min skyld.

Ved midnatstid begyndte anden del af gyseren, idet jeg fik besøg af to typer dyr som jeg har det meget forskelligt med.

Myg og edderkopper.

Hvis jeg ved, at der er en myg i det lokale jeg skal sove, så kan jeg ikke sove før den myg enten er taget på efterskole, eller er blevet så flad at ingen brystoperation kan redde sommeren for den.
Og der var to myg, så jeg, mens jeg var ved at falde ned af sengen i det første af flere forgæves forsøg på at klapse.
Da jeg hentede klapsestolen i køkkenet fik jeg øje på en ret stor og tyk og ganske sort edderkop med hovedet nedad. Den havde hovedet 
nedad, skulle jeg måske præcisere…selvom der var situationer under 
mine mislykkede klapseforsøg forinden, hvor neutrale observatører ville være kommet meget i tvivl. Jeg havde jo ikke ligefrem tøj på.

Hov…jeg skal lige tilføje, at jeg plejer at lempe fluer og andre flapsedyr ud i det fri, hvis jeg overhovedet kan, men ikke ved sovetid – og slet ikke hvis dyret kan sige den dér isnende høje summelyd + stikke mig med sin lange spytblandede snabel. Jeg var faktisk i Blodbanken i går, så jeg havde fået de stik jeg skulle have i denne omgang, syntes jeg. Lissom.

Edderkopper er jeg ikke bange for overhovedet, og jeg har mange gange ageret redningsmand for bævrende araknofobikere. Normalt gider jeg ikke gøre andet end sige hej til spindlerne, men i aftes var jeg allerede i dårligt humør fordi min nattesøvn var godt på vej til at blive ødelagt.
Så køkkenkravleren fik et reklamekuponhæfte at læse i, og jeg tog mig den frihed at gætte på at den var meget, meget nærsynet.
Inde i stuen (jeg sover i stuen) fortsatte jagten på de to møgkræ, og efter tyve minutter fik jeg ram på den ene. Men, men, men…den anden gik i flyverskjul. Meget fejt. Der lå jeg og ventede og ventede. Intet. Kun edderkop nummer to ovre i hjørnet, også sort, og – viste det sig – lisså nærsynet som ham ude i køkkenet. 

Til sidst måtte jeg lægge mig til at sove. Alt for sent. Jeg faldt en komatøs
søvn, som blev afbrudt klokken 03.24 af en lyd meget tæt på mit venstre 
øre. Jeg kom så hurtigt ud i sengen, at jeg fløj ind i mit stuevindue indefra 
og vækkede alle duerne ude i haven. Det var da altid noget. Myggen fik 
jeg basket efter et kvarter, som var mege ubehageligt. Når man sover så 
dybt som jeg gjorde inden myggen genoplivede mig, så er man meget 
lysfølsom, og man har ikke dagslysets normale muskelreflekser. Men jeg 
fik da dræbt den sindssyge myg. 

For engangs skyld fik jeg noget holdbart ud af Kuponhæftet: nattesøvn.

Fire døde dyr og en meget træt beolog blev nattens tabstal. Jeg er spændt på hvor meget ubegribeligt ævl der kommer ud af min mund, når jeg om lidt fortsætter indlæsningen af den bog, jeg er i gang med henne i lydbogsstudiet. Mit normale kontrolfilter sover, kan jeg mærke. Det bliver en sjov cd. Glæd dig for tidligt. Godnat.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s