Sviplende Skønhed

I aftes kolliderede Skønheden & Spekulationen i Deadline 2. Sektion.

Braget sendte sødmefulde chokbølger gennem krop og sjæl, og bagefter havde jeg det som om jeg havde haft sex uden at bevæge mig.

Emnet var Skønhed.

Programmet på DR 2 tog udgangspunkt i en ny 600 sider lang udlægning af begrebet, skrevet af filosofiprofessor Ole Fogh Kirkeby. Som en slags venlig opponent havde den oplagte og opvakte vært Jes Stein Pedersen inviteret det skabtes aldrig vaklende nestor, digteren Søren Ulrik Thomsen.

Jeg tror ikke at jeg hverken blinkede eller trak vejret i det første kvarter, hvor der blev smidt så mange suveræne ytringer på bordet at jeg havde lyst til at åbne vinduet og skrige ‘ALL INN!’. Men så bragede virkeligheden indover det kunstige, og understregede med kilometertyk tv-tusch hvordan der er forskel på det ideelle og det faktiske. Ved en fejl afspilledes en fuldstændig uvedkommende speak om et eller andet kommende Piet Hein-program. Midt i al skønheden. Og for at det ikke skulle være helt løgn gik et par af lamperne i studiet ud i et par sekunder.

Brudflader.

I forvejen er jeg ved at overveje at blive morder (selvmorder) efterhånden som DR 2 halshugger den ene skønhedsstund efter den anden ved konsekvent at tale ned til sine seere i sekunderne før, under og efter programmerne. Jeg får snart svip af at høre på de tåbelige speakere, som SMADRER programmerne ved at bryde ind i samme sekund som den sidste replik er sagt i selv det mest dramatiske forløb.

Jeg kan til nød forstå at alle røvhulskanalerne er nødt til at spekulere i at bruge billige trick for at holde på seerne af hensyn til sponsorerne, men DR2 burde for pokker da sætte en standard for hvordan tænkende mennesker kan opleve god, helstøbt fjernsynskunst uden alle de gudsjammerligt ulyksalige spots og speaks? Spot og spe. 

Hvorfor s-k-a-l jeg tvinges til at høre på en eller anden sludredjævels oplæg til næste afsnit? Eller værre: som en fransk gås have stoppet ned i halsen hvad den dramatiske konflikt i de næste 45 minutter består i? Og hvorfor må jeg ikke få de sekunders eftertanke som instruktøren  eller tilrettelæggeren har indlagt i slutningen, uden at 
speakeren tonser ind over og rabler løs om noget helt andet, tredje, fjerde og femte? 

Det værste er næsten måden de taler på…som en narkosesygeplejerske 
til en opvågnende patient. Er det for at udvide min oplevelse? Regner de med at jeg stadig går i ottende klasse og helst vil have kompliceret stof forklaret på forhånd? Det er i øvrigt det samme problem på radioens P4, hvor det ene musikstykke efter det andet bliver slået til atomer, fordi jeg partout skal have at vide at der er mange biler i Ishøj-sammenfletningen midt i musikken. Det kalder jeg lydterrrorisme.

Selvfølgelig må man afbryde musikken hvis Dronnningen abdicerer eller Statsministeren indrømmer en fejl, men ellers synes jeg at musik skal have lov til at spille færdig. Tak. Og DR 2-programmer lov til at slutte og begynde i fred og ro. Mange tak!

Grrrrrh….nå, hvor kom jeg fra?

Åh ja…Skønheden Sker (som Ole Fogh Kirkebys bog hedder).

Se programmet via Deadline 2. Sektions hjemmeside – eller når det genudsendes. Det er oplysende, rystende, udvidende, afklarende, fremvisende, mageløst. De måske skønneste 25 minutter jeg har oplevet på DR 2.

Resten er tavshed.

PS. Undskyld, hr. kommunikationskonsulent Troels Johannesen, at jeg endnu engang truer og forurener den offentlige debat med et totalt useriøst venstrehåndsproduceret blogindlæg om min helt private og ganske overfladisk researchede reaktion på noget jeg har samlet helt tilfældigt op på min dalrende slingrekurs mod endnu mere betydningsløst, utroværdigt sludder og selvpromoverende ligegyldighed. 

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s