Science Fiction på Øverste Kirurgiske

For flere evigheder siden lånte min holdkammerat på forfatterfodboldholdet FC Fodboldenglen Jens Blendstrup mine reserveshorts. Det kom til at påvirke både hans og mit liv. Ikke meget, men nok til at påvirke postgangen. Der skete det, at Jens spillede sin bedste kamp nogensinde. Normalt er han en stormvind af nye ideer til hvordan en krop kan bevæge sig, især hvis broderparten af den er meget tæt på græsrødderne, men med mine reserveshorts på fik ordet ‘shots’ en ny betydning for ham. For første gang længe ramte Jens bolden mange gange i træk. Med vilje. Og hvor han før forgæves havde prøvet at drible forbi sig selv, så lykkedes det nu flere gange, især i badet bagefter.

Jens var glad. Brillerne holdt, og jeg kunne også mærke på ham at han var rørt. Når han har det sådan, har han simpelthen de sødeste øjne. Vi sad dér og delte en pose Knorr efter kampen, og da der blev en ubehagelig pause spurgte han pludselig om jeg ville bidrage med en tekst til det syrede tidsskrift Øverste Kirurgiskes særnummer om Science Fiction. Han må have vidst på forhånd hvor meget jeg hader netop den genre, og nu ville han låne mig sine indre kunsthåndværksreserveshorts. Propagandaminister for foretagendet som han er.

Jeg skyndte mig at sige ja, så jeg kunne nå ud på toilettet inden der kom gris på tøjet og gulvet. Tog en taxi hjem, fordi jeg rystede så meget at min cykel ville være kørt til Slangerup i stedet for Bispebjerg. Cyklen står stadig ude på Kløveren og kræver at Bjarke Ingels byggeprojekt gennemføres. Jeg satte mig ned og prøvede at finde på en god undskyldning. Den bedste ville nok være at skrive et eller andet lynhurtigt og sende det afsted, så Jens troede at det var med vilje.

Den eneste science fiction-idé jeg kunne komme på, var at formulere et ministerielt svarbrev til et forældrepar, som i 2012 har søgt om at få et genmodificeret barn med et bestemt udseende og guldrandede arveanlæg.

Og igår dumpede et lille sødt brev så ind i min entré. ØK’s nr. 49 med undertitlen ‘HVAD BLEV DER AF FREMTIDEN?’ har udover min tekst bidrag af Klaus Rifbjerg, Anders Fogh Rasmussen, Peter Adolphsen, Dagmar Krøyer, Pablo Henrik Llambias, Sternberg, Sabina Theo, Brian W. Aldiss, Birgitte Krogsbøll m.fl.

På forsiden er der et billede af den hat Helle Virkner bar, da hun og Jens Otto Krag modtog den russiske kosmonaut Juri Gagarin.
På bagsiden er der et foto af en ko på to ben med halen ud af nakken.

Jeg håber at Jens aldrig, aldrig, aldrig leverer de bukser tilbage.   

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s