Du er på!

Jeg har prøvet det før og nu er der bud efter mig igen.

En mand langer mig en mikrofon, efter at have spurgt om det er mig som skal på scenen om lidt. Og det er det, selvom jeg ikke vidste det før han spurgte. I hvert fald nikker jeg bare, og spekulerer på hvad jeg dog skal stille op. Det er ikke nogen nem situation, for jeg har ikke kunnet forberede mig – men må bare improvisere et eller andet.

Koncerten er stor…meget stor!

Det er faktisk en Britney Spears-koncert – kan jeg forstå – og jeg er enten en slags opvarmer eller en del af underholdningen mens hun skifter kostume (som i dette tilfælde måske blot betyder at hun får noget tøj på som sådan og i det hele taget). Jeg kan skimte det hujende og feststemte publikum på de øverste tribuneafsnit på det store stadion.

Og værsgo: Hansen….you’re on!
Musikken pumper løs, og jeg er nødt til at gøre noget.

For dog at få ét eller andet konkret at arbejde med, vil jeg finde ud af om min mikrofon fungerer. Jeg laver derfor et par korte primalbrøl i takt til musikken, og kan høre lyden lave kæmpeekko ud blandt de tusinder af tilhørere. Jeg skynder mig at prøve at skabe en kontakt ved at spørge om de har det godt derude i menneskehavet?

Det har de tilsyneladende, for jeg kan se hvordan de rejser sig jublende på de højstliggende tilskuerrækker og svarer mig med et bekræftende brøl. Da jeg som sagt ikke aner hvad jeg skal optræde med, så vælger jeg at
danse i takt til musikken, så de har noget at betragte. Og jeg kommer på at jeg kan noget med at svæve lidt i luften, hvis jeg har brug for det, så den gamle traver hiver jeg ud af stalden.

Til sidst laver jeg en modig afslutning, hvor jeg lader som om hele seancen er mig inderligt ligegyldig, idet jeg hiver en gratisavis op af baglommen og læser den med påfaldende dyb koncentration. Publikum fanger det ironiske og jubler mig ud af scenen.

Pyyyyha, jeg klarede den nok engang!

Det er bestemt ikke første gang jeg med meget kort varsel får at vide at jeg skal “på” – ganske uden mulighed for at forberede mig. Og det er altid i meget krævende situationer, hvor kravet til det præsterede er temmelig højt. Der har været diverse teatersituationer, radioaviser og nu altså store koncerter.

Drømme er sgu spøjse.

Britney Spears!

Yeah right…

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s