Københavns helt egen Pia

Lige hjemkommet fra noget så ærkedansk og værdiladet som et bankospil, ser jeg til min store glæde at der er indgået en aftale mellem Fonden Jagtvej 69 og Københavns kommune om etablering og drift af et nyt Ungdomshus på en adresse, som først bliver fundet senere.

Kommer aftalen til at fungere, så vil de københavnske beboere slippe for gadeoptøjer – og samfundet skal ikke igen bruge minimum 50-60 mio. kroner på at forsvare en kristen fundamentalistisk sekts ejendomsret, som det så viste sig at de ikke ville bruge alligevel!

Da Venstre ikke er med i aftalen og dermed ikke kan fiske stemmer på den måde, er man nødt til at stille sig sure og tvære an, i øvrigt sammen med de konservative. Pia Allerslev, Venstres kommende leder i hovedstaden, siger til Politiken:

»Overborgmesteren (Ritt Bjerregaard, S, red.) er helt åbenlyst mere interesseret i at lave aftaler med unge, der gang på gang har smadret bydele, end hun er i at lave rimelige aftaler med f.eks. de københavnere, der bliver berørt af ‘billig bolig-projektet’ i Kløvermarken«.

Nu spørger jeg: hvordan kan Pia Allerslev egentlig tillade sig at påstå, at det er de voldelige unge som vil bruge det nye hus? Jeg synes faktisk hendes udtalelse er tæt på at være injurierende. I hvert fald synes jeg det er tragisk at hun hellere vil stampe i jorden og holde på sit, når byens uskyldige borgere – og landets skatteydere – betaler prisen gang på gang på gang.

Der er andre unge i byen end de voldelige, Pia Allerslev! 

Voldens opståen kan godt være de unges skyld – men konsekvenserne for uskyldige københavnere – og især pligten til at søge at forhindre 
gentagelser – er da lisså meget politikernes ansvar?

Det er eddermame for nemt at sige ‘de voldelige unge’ og så ellers bare være fornærmet. Hvor er det typisk for borgerlige partier hellere at ville lade politiet bruge vold (plus hundredtusinder af overarbejdstimer) for princippets skyld, hvorefter man siger trylleordene “voldelige unge” og vasker sine hænder – i stedet for at søge den forhandlingsløsning som burde være politikernes fineste håndværk.

Den argumentation er paradoksalt nok….barnlig og umoden.

Der blev spildt alt, alt for meget dyrebar energi og alt, alt for mange 
penge på så banalt et problem som at skaffe unge mennesker et sted 
at være unge i.    

Jeg er SÅ glad for at man endelig prøver at komme hinanden i møde.

Hvad bliver den næste forhandlingsløsning…Mellemøsten? 

Pia Allerslev vil hellere være have holdninger…så blæse være med konsekvenserne for andre. Måske er denne skarpe satire (“FY! FY! FY! NU RYDDER MAN DE GAMLES BY!”) ikke utænkelig – hvis Venstre og De konservative i København får magt som Pia har agt? 

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s