Livet efter sidste side

Jeg har fået fat på den første lydbog jeg indlæste for Ællingefirmaet i Odense. Det er krimien Lejemorderen af Lis Wagner, og jeg kan stadig huske hvor opsat jeg var på at gøre et godt stykke arbejde lige fra begyndelsen. Det var en årle morgen i foråret 2004, og jeg talte med vilje ikke med nogen på vej til lydstudiet, for at kunne have den helt rigtige dybe og rå tv-reklame-stemme på min første arbejdsdag.

I aftes genhørte jeg så de første minutter af min første cd. Og måbede. 
Jeg lyder som om jeg er speaker på Radioavisen, og skal læse nyheden 
om at regenten er blevet hasteindlagt, eller det der er værre. Mage til 
gravkammerrøst og bedemandstempo! Hvis man tror, at man skal 
underholdes med en frisk nordjysk (mordjysk) thriller, så bliver man da skræmt væk fra første minut. Jeg lyder, som om jeg har fået besked på at jeg står øverst på lejemorderens liste, og er blevet truet til tavshed.

Det pudsige ved den første lydbog er, at midt i arbejdsprocessen sker der store ting i mit eget liv. Min mor dør. Jeg kan stadig huske hvor besynderligt det var at møde på arbejde igen samme dag, jeg var blevet forældreløs. Derfor frygtede jeg i aftes, at hvis jeg satte den næstsidste cd på – som jeg er helt sikker på er indtalt efter at døden i bogen har spredt sig til mit eget privatliv – ville den lyde dobbelt så afgrundsramt som i bogens indledning. Mindst.

Men nej. Der er meget mere liv i min stemme!

Mærkeligt, men også opmuntrende, på en eller anden omvendt facon.
Livet kan godt være livligt, selv når ham med hættetrøjen og det antikverede høstredskab har slået et sving forbi ens postnummer.
Det gælder om at nyde en masse modbydelige krimi’er mens man lever, så man kan ånde lettet ud efter sidste side og tænke….godt, det ikke var mig!

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s