8 rigtige var nok for den der VILLE vinde!

Her er de tretten rigtige svar på X-tra Julequizzen:

1. Som tre-årig kom Beologen i avisen fordi han nær havde mistet livet. Hvad var der sket?
B) Han faldt i vandet i en sø og blev reddet i sidste sekund af en fem-årig legekammerat.
Jeg havde vinterfrakke på, og det er et mirakel at min kammerat Peter havde åndsnærværelse nok til at lægge sig ud på resterne af den halvrådne, hjemmeflikkede mini-anlægsbro, og holde fast i min frakkekrave, mens han råbte om hjælp. Søen lå få meter fra mit barndomshjem i Nymosen, Vangede. En 12-årig dreng, Frits, hørte Peters råb – og kom til og trak mig op. De fik begge Carnegie-medaljen for at have reddet liv. Tænk, hvad de ellers kunne have sparet det danske litterære miljø for!

2) Beologen har præsteret noget nær et mirakel på tv. Hvilket?
A) I en scene fra et varieté-show var han på scenen som frivillig i et tryllenummer, men sad samtidig og klappede af sig selv som tilskuer.
Det var i et B&U-program med bl.a. Jytte Abildstrøm midt i tresserne. I en af scenerne går den dreng, som er hovedpersonen ind hos Professor Tribini på Bakken. Scenen blev optaget på Bakken, og jeg var som ca. ti-årig med til optagelserne. Jeg så Tribinis show 10-15 gange pr. sæson, og blev ofte hevet op på scenen som frivillig hjælper. Også i tv-optagelsen. Drengen og jeg skulle klippe i noget snor, og så kunne Tribine trylle det sammen bagefter. Men da udsendelsen skulle redigeres sammen, kom klipperen til at vise mig både som deltager på scenen og som klappende tilskuer til den – som om jeg havde en tvillingbror. Honoraret for min medvirken blev brugt til at købe en rød- og sortstribet frottébadekåbe.

3) DSB har engang givet Beologen en helt speciel oplevelse. Hvilken?
B) Bortrangeret ham, da han i en brandert lige nåede hvad han troede var nattens sidste S-tog, hvorefter han delte to øl med rangermesteren.
Det var på den nu nedlagte Frederiksberg station i begyndelsen af firserne. Det undrede mig, at der stod et oplyst tog med åbne døre, selvom klokken var næsten 01.00, hvis ikke lige over. Jeg spænede (okay: sejlede) ind; dørene smækkede i (det var de gamle s-tog med mekaniske døre som man selv åbnede) og vi rullede afsted. Jeg skulle til Nørrebro. Men efter kort tid, og mange sporskifter, stoppede vi midt ude i ingenting. Først da opdagede jeg at jeg var eneste passagerer. Rangermanden var en venlig mand i blå kittel, og jeg må have været så bange at jeg brugte mit mest afvæbnende våben: venlig opmærksomhed. Så vi endte ovre i hans lillebitte rangerhus langs sporene, hvor vi delte en nat-øl.

4) Beologen har boet mange steder. Hvilket af disse steder har han ikke boet?
B) I en lejlighed på toppen af Tuborgflasken, Hellerup.
Okay, den var måske lige lovlig morsom. Nej, der er kun en udkigspost i flasken. Jeg boede i min fars tjenestebolig på Gentofte Amtssygehus fra jeg var 0-3 år (han var Varmemester) og kortvarigt i en fed kælderlejlighed da jeg lige var startet på TV 3 Sporten i 1991.

5) I et gruppeterapeutisk forløb skulle de øvrige medlemmer tildele Beologen den modsatte rolle i forhold til hvordan de oplevede ham i gruppen. Hvilken rolle gav de ham?
A) En selvudslettende og meget genert type, der undgik øjenkontakt.
Altså, de andre i gruppen havde faktisk svært ved at vælge min modsætning, fordi mit humør skifter så meget. Så de valgte vel den generte, fordi de vidste at jeg så ville spise mindre, hvilket kunne spare værten for en del penge…hehe. Og jeg fik næsten ikke noget at spise under frokosten! Jeg turde jo ikke række ud, eller bede nogen om at række mig fadet! Det mest fantastiske var at opleve dem, der vitterligt var generte til daglig, og som nu havde fået “tilladelse” til at styre rundt og kæfte op. De klarede de mere end fint, bare fordi de havde fået lov. Tankevækkende. Og vores ellers super-macho gruppeleder gik rundt med et lille hvidt servitriceforklæde på. Yndigt…meget, meget yndigt.

6) I sin iver for at få en drøm opfyldt var Beologen ved at komme galt afsted engang. Hvordan?
B) Han sparede som 13-årig sammen til sit livs første flyvetur, Kastrup-Malmø (enkeltbillet), men havde ikke penge til bussen fra Bulltofta Lufthavn til færgehavnen inde i centrum af Malmø.
Jeg ved altså heller ikke hvad jeg tænkte på! Ingen svenske penge havde jeg. Bulltofta (som blev nedlagt kort efter) lå et pænt stykke inde i Skåne. Jeg tog til Kastrup 5-6 timer inden afgangen, og kørte rundt i en handicap-kørestol og sugede medlidenhed til mig. Flyet var en Convair Metropolitan DC-3 to motores propelmaskine, og det var en nærmest seksuel lykke at lette og suse ud over det broløse Øresund. En eller anden tilfældig svensker forærede mig penge til bussen, og i færgeterminalen lod de mig vist nok sejle gratis til Havnegade. Uskyldens tid. Meget.

7) Beologen har engang lavet et direkte telefoninterview med en dansk statsminister klokken fem om morgenen. Hvilken statsminister?
C) Anker Jørgensen, da han som europæisk valgobservatør var i Santiago, Chile under et præsidentvalg.
Jeg spænede op til fjerde sal på den gamle cigarfabrik på Ndr. Fasanvej, hvor tv-studiet lå. Det var mit livs første betalte job som journalist, i morgenfladen ‘Morgenflimmer’ på Kanal 2 i 1988. Interviewet skulle optages via studiemikrofonerne på værternes plads, også selvom det kun var lyden vi skulle bruge. Anker Jørgensen var i mægtigt humør, og man kunne høre de dansende og syngende vælgere på gaden neden for hans hotel. Jeg havde totalt mistet luften ved at løbe fire etager op (jeg havde kun 7 minutters tid, før OB-vognen skulle bruge lydlinjen til noget andet) så det var meget korte spørgsmål, jeg fik gispet frem. Men alene lyden af en glad Anker og af festen i Santiago var det hele værd. Jeg tror at valget måske snarere var en folkeafstemning 5. oktober 1988 om hvorvidt diktatoren Augusto Pinochet skulle fortsætte, eller om der skulle være frie valg. Det blev det sidstnævnte, og derfor dansede de i gaderne.

8) Beologen var lige ved at gå glip af sin datters fødsel. Hvorfor?
B) Han sad så længe i hospitalets cafeteria og spiste hamburger med sin stedsøn, at fødslen var begyndt da de kom tilbage på fødeafdelingen.
Ak ja, en overspiser som jeg skal selvfølgelig ødelægge livets bedste stunder med ædelse. Det var på Roskilde Sygehus, fredag 13. maj(!) 1994. Vi havde købt nogle e-l-e-n-d-i-g-e pap-burgere i en eller anden gusten maskine. Men vi nåede det – og storebror holdt endda det ene ben mens hans lillesøster kom til verden. I dag er han assistenttræner for hende på hendes håndboldhold. Han er 21 år og 195 cm, og hun er 13 år og 175 cm.

9) Trods høj feber, svimmelhed og kvalme gennemførte Beologen engang en opgave han ikke ville gå glip af. Hvilken?
C) At flyve til Nexø for at være dommer i en slutrundekamp i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering.
Ikke om jeg på vilkår ville gå glip af så stor en opgave, selvom det var totalt vanvid at dømme en kamp med så høj feber. Jeg åd nogle Panodiler, og heldigvis var kampen helt uden dramatik. Nexø Centralskole tabte med 5-0 til…øh, nå det kan jeg ikke huske. Det svedte jeg også ud. Det værste ved turen var, at vi på vejen til Rønne havde en ung kvinde med, som led så skrækkeligt af flyskræk at hun næsten ikke kunne holde til det. Aldrig har jeg set så ren rædsel. Men hun overlevede.

10) Hvilket af disse job har Beologen ikke haft?
C) Croquis-nøgenmode
l på en privat kunstskole på Frederiksberg.

Jeg er ret overrasket over, at nogen kan tro at jeg ville turde stille mig op i adamskostume foran en flok fokuserende medmennesker. Nix! Jo, jeg var faktisk medhjælper i en børnehave i ganske kort tid, men orkede det ikke da det kom til stykket. Ikke på grund af børnene, tværtimod, men fordi jeg havde det skidt generelt. Det var vist engang først i firserne. Jeg har også været medhjælper i en børnehave i Lyngby da jeg var 23-24 år. Så det kan jeg godt. Men ikke ret længe. Kransekagefabrikken hed ‘Dixie’ og var et sommerferiejob da jeg var 20 år. Et skønt sted med en laaaaaang ovn. Jeg satte plasticbakker op på samlebåndet, sammen med min HF-kammerat Steffen, og så fyldte 6 kvinder bakkerne op med seks varme kransekager mens snakken gik meget højlydt i larmen. For sjov lagde Steffen og jeg bakkerne omvendt…SÅ lød der den skønneste protesterende kaglen, mens kagerne fløj til højre og venstre. Hihi.

11) Beologen skrev engang en artikel der fyldte halvdelen af Politikens Bagside. Hvad handlede den om?
C) At sangeren i en kendt vokalgruppe var begyndt at sælge sin egen dyre luksustomatsovs og fik den bedømt af en italiensk kok.
Jeps, det var Tim Hauser (stifter af den amerikanske swingkvartet Manhattan Transfer) som pludselig sendte den hammerdyre hjemmelavede luksus-tomatsovs ‘I made sauce’ på markedet i USA. Men man kunne også bestille den på nettet i Danmark til 70 kroner pr. glas. Jeg fik kokken Antonio Spatafore på restaurant ‘La Buca’ i København til at smage på saucen. Han sagde at den såmænd var god nok, men ville ikke udtale sig om den var alle de penge værd. Artiklen hed ‘Manhattan i egen sovs’ og blev bragt tirsdag 19. juni 2001. På grund af den kan jeg sige, at jeg har skrevet for Politiken uden at lyve. Hehe.

12) Under en af de ca. 50 fodboldkampe Beologen kommenterede på tv skete der noget ganske usædvanligt. Hvad?
A) En ræv løb ind på banen under det skotske lokalopgør mellem Rangers og Celtic i Glasgow, og lod sig hylde i et halvt minut af 50.000 tilskuere.
Fanme, om den ikke gjorde! Det var en fantastisk kamp, som jeg desværre kommenterede fra studiet og ikke på stadion i Glasgow. Men ræven var god nok. Der sker alt i ‘The Old Firm’. ALT!

13) I det sidste år Beologen arbejde på TV 3 Sporten oplevede han en meget speciel flyrejse. Hvad var specielt ved den?
B) Fordi han var den eneste passager i flyet, fik han nærmest kongelig service af det samlede kabinepersonale.
Åh ja…det var en fryd. Det var vist fra Århus til Kastrup, en aften hvor jeg ikke havde nået det sidste direkte fly hjem fra mit job som fast freelancer på TV 3 Sporten i London midt i halvfemserne. De var konstant to-tre tjenende ånder omkring mig, og de syntes selv det var så sjovt at de overdrev servicen helt ud i det komiske. Herligt.

1B, 2A, 3B, 4B, 5A, 6B, 7C, 8B, 9C, 10C, 11C, 12A, 13B

London-Tina:   4 rigtige
London:          5 rigtige
Erik H.:           6 rigtige
Lupo:             6 rigtige
Donald:          6 rigtige
Whagga x 2:   6 rigtige

VINDEREN er Ballast med 8 rigtige!
Så lykkedes det!
Hjerteligt tillykke!

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s