Så god som guld

Jeg fik guld i onsdags, og selv om det var en guldtand og jeg selv har betalt for den, så glæder jeg mig over at kunne bide spids igen i begge sider af kæften.

Da fodboldlandsholdet vandt EM-guld i 1992 så jeg ikke finalen, fordi jeg samme dag var røget ud i en stor krise. Faktisk lå jeg på mit værelse gennem hele kampen og hørte den i radioen, mens jeg var så ked af det som nogensinde. Jeg sov ikke den nat. Næste formiddag strejfede jeg rundt midt i København blandt de jublende masser, og følte mig som Europas største tabernar. Jeg var 34 år.

I går sad jeg og så EM-håndboldfinalen i min stedsøns lejlighed i Køge, og mens de stærke danske spillere nåede hele vejen frem til den fortjente finalesejr, fik jeg en god far/søn-snak med ham. Vi talte om hvad målet med livet egentlig er. Hvad vil det sige at have det godt? Hvilken betydning har det at ønske sig noget, og hvor skal det komme fra i de forskellige livsfaser. Hvilken pris har kærlighed, og hvordan giver man den og tager imod den.

Jeg er så lykkelig over den måde han har arbejdet sig hen til den situation, som han er i nu. Han er i håndværkslære og står op hver morgen. Han har fået sig en sød og klog kæreste og de er lige blevet forlovet. Jeg kan fornemme hvor meget de holder af hinanden, og det gør mig glad helt ned i dna-koden.

Hvis han bliver ved med at være som han er nu, så kan han også nå frem til de afgørende livskampe om mesterskaberne, og så vil han måske kunne mærke den dybe tilfredsstillelse ved selv at have skabt de værdier. Jeg håber for ham, at han vil kunne nyde godt af den overraskende bonus, der kan komme ved at give og tage af et godt hjerte: at man får lisså meget tilbage som man giver – og måske endda mere – sammen med sine nærmeste.

Kærlighed kan være en hård valuta.
Den kan være meget værd – men også koste alt.
Vekselgebyret kan overraske.

Da jeg mødte min stedsøn for første gang i 1987 var han 1 år.
Jeg glemmer aldrig det åbne blik han sendte mig med sine brune øjne.
Det er 21 år siden.
Han er en god dreng.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s