Lam and pepper sig op

Jeg vil nødigt gøre grin med en alvorlig sag, og bekæmpelsen af HIV/AIDS i Afrika er et af de alvorligste emner på hele kloden, så jeg beder om tilgivelse for at falde for fristelsen alligevel – og det er mere budbringeren, jeg vil drille lidt. Det handler nemlig om Anders’ personlige gode ven, selveste overgringoen på det hvide kontor i guds eget land. Manden, der snart skal gå af, efter at have stridt så kraftfuldt som kristen korstogsridder overalt på jorden. Eller rettere: efter at have sendt hundredtusinder af civile i døden, og efter at have tilladt umenneskelige torturmetoder i den gode sags tjeneste.

Præsident George Vandringsmand Busk har ikke været bleg for at fremdyrke et billede af sig selv som en supercowboy med Gud på sin side. Næsten den værste kombination der findes, og så er det endda grimt sagt om alle de hårdt arbejdende cowboys rundten om i det store multikulturelle land.

Nå, men Bush Jr. tog for nogle år siden et godt initiativ. Ære den, som æres bør. Han skabte en hjælpeorganisation, der skulle bekæmpe HIV/AIDS i Afrika med andet end afholdenhed. Fint nok, og det manglede bare. Projektet hed President’s Emergency Plan for AIDS Relief.

Men se lige hvad det kaldes til daglig: PEPFAR

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s