Tjekket tryllevrøvl

Når ens børn skal rejse ud i verden, så vil man gerne give dem nogle gode rejseråd. Det gør Polonius til sin søn Laertes i Shakespeare’s teaterstykke Hamlet, som jeg tirsdag aften så for anden gang i Skuespilhuset. Onsdag aften er det så min tur til at vride hænder og ævle-bævle, når min datter rejser med håndboldklubben til Prag. Pudsigt nok skal hun til Prag igen i maj måned, denne gang med skolens 7. klasse.

De tre gange indtil nu hvor jeg i embeds medfør har overværet Dvorak’s opera Rusalka i Operaen, har jeg tænkt på at Frk. Hansen snart skal ned til dem, der måske nok taler tjekkisk en anelse bedre end de smukt syngende danske sangere på Holmen. Operaen synges på tjekkisk med danske overtekster. Jeg har moret mig med at indprente mig et par udtryk, som min datter måske kan får god brug for i de minimum tre håndboldkampe hun skal spille i påsketurneringen i Prag.

Hvis spillet ikke kører så godt, så kan hun sige “Hokus Pokus” på tjekkisk, lissom heksen gør i Rusalka. Det hedder Tjurri-Burri-Fu! Skulle hun synes at de tjekkiske dommere snakker sort til hende, så kan hun sige “Sludder og Vrøvl!”, lissom Skovfogeden gør til Køkkendrengen. Det hedder Treski-Pleski! Jeg garanterer ikke for stavemåden, men underholdningsværdien skulle være sikret.

Og så håber jeg ellers at det går hende [og hendes far] bedre end Polonius og Laertes i Hamlet. Men okay, både Jesper Asholt og Christian Tafdrup så heldigvis spillevende ud da jeg efter forestillingen, som atter var en storladen oplevelse, fulgtes med dem op af personaletrappen til
etagen med garderober og kantine.

At være eller ikke.
At rejse. Sig.

Levende.
Lidende.
Leende.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s