Belastende Man

Heldigvis er min snart fjortenårige datter helt normal. Set udefra kunne en uhildet og neutral observatør måske nok gøre sig sine tanker om det modsatte, men det ville i givet fald kun være hvis vedkommende ikke selv har eller har haft forældreansvar over et barn som er midt i den furiøse forvandlingsfase.

Min teenagepige svinger mellem raseri, fortvivlelse, benægtelse, forargelse og bestyrtelse. Hun svinger med armene og råber KLAPHAT! Hun himler så meget og så ofte med øjenbrynene at hun får krampe i pandelapperne. Alt sammen fordi hendes far er utilgiveligt langsom i opfattelsen. Enten er jeg for meget – eller også er jeg alt, alt for lidt…eller begge dele på een gang. Eller bare håbløs. Dum. Meget dum.

Hun råber f.eks. Kæft, hvor er du dog belastende, mand! Da hun en dag gjorde det én gang for meget, skete der noget inderst inde i de mikroskopiske rester af min nedarvede vikingesjæl. Jeg forvandlede mig til en helt. Til min datters slet skjulte beundring krængede jeg min bamseham af, og sprang ud som en helt med bogstaverne BM på brystet.

Jeg blev til fædrenes utrættelige frontkæmper: Belastende Man – som ikke finder sig i utidighed, opsætsighed, uhøvisk tale og anden form for ungdommelig styrvolteri. Der gives råt for usødet, og der svares igen – gerne med brug af meget grove formuleringer – og ved hjælp af den gennem mange års erfaring opøvede wagnerske styrke i dagligdagens basbaryton.

Man kan godt forvandle sig fra klaphat til helt. Man skal bare finde sin egen personlige form. Få en skrædder til at figursy en kappe. Vælg selv. Du kan blive Køkken Kurt, Sofa Sofie eller Beauty Box Bjarne. Dit barn vil elske dig for at reagere. Det er at vise dem stor, stor kærlighed. Min datter slår ofte armene om mig og siger MIN far! med et kæmpestort smil og et smækkys på kinden. Så bliver man jo glad. Det er helt normalt.

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s