Kælderkompot er godt

Dér sad jeg så med en mikrofon i en sofa i en kælder på Nørrebro, og skulle udfylde rollen som den senere så berømte forhenværende digter. Vist havde jeg fået en god tallerken grøntsagskompot med ekstra sauce og vilde ris, og vist havde jeg fået en mørk tjekkisk øl. Desuden var jeg så heldig, at min ekskone havde taget vores datter med, så jeg var ikke uden støtte.

Jeg fik en fin introduktion af Poul Opstrup, LiteraturHaus’ utrættelige midtpunkt. De 10-12 tilhørere nikkede ikke uden videre genkendende da mit navn blev nævnt, så jeg valgte at fortælle om min lange vej til sofaen med diverse tekst-eksempler som garniture. Jeg læste min satiriske tekst fra Øverste Kirurgiskes science fiction-temanummer, og jeg læste nogle af digtene fra den kommende Beologi-digtsamling. Også ‘Ordene ta’r ordet’-digtet fra MultiMediePoesi-dvd’en samt titeldigtet fra ‘Blindforsøg’ fik en tur. Til sidst fik jeg øvet mig på ‘Stuvet Spidskål’-sangen, som jeg vil åbne med på LAB 1. maj kl. 20 efter pokalfinalen i Parken.

Selv syntes jeg det var en grusom gang ruskomsnusk med alt for lidt krydderi. Min datter og ekskone sagde jeg havde klaret det godt. Og det vigtigste var at Poul Opstrup fik set og hørt mig. Han syntes det havde været en fin lille omgang, og for mig som forfatter er det en god ting, at han nu ved hvordan jeg optræder, og at han har hørt nogle af mine tekster.

Der er masser af næring i grøntsager. De skal bare ikke være udkogte. Man skal turde satse på det enkle og stole på råvarerne. På vej ind i drømmeland i nat, besluttede jeg at jeg ikke vil sige et eneste ledsagende ord, når jeg skal optræde på LAB hos Øverste Kirurgiske 1. maj. Jeg vil udelukkende bruge mine tekster. Og der vil jeg fyre den af. Det bliver ikke en præsentation af mig. Det bliver teksternes tur. Og sangen. Og dansen. Og ekstra hvidløg og chili.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s