Kære dagbog

Der kom en dame gående imod mig på samme fortov med en lillebitte hvid klump hund i snor. Jeg var på vej hen til Døgn Netto’en på Emdrupvej for at købe nougatis baseret på planteolie. Det var i skumringen i aftes. Langs ringvejen. Jeg havde det sådan lidt halvvejsagtigt. Lørdagens konfirmation i den nære familie havde udløst en regning som jeg stille og roligt betalte af på. Frisk luft er revitaliserende, især på en dag hvor der ikke kommer fem millioner biler drønende i minuttet. Solen har smilehuller. Midt i hovedet drøner et aftenklart remix af Julie Marias ‘Også om dagen’: “De må godt være her/Dine mørke sider også”.

Jeg tænker at det fanme ikke kan være rigtigt at jeg overvejer at krydse ringvejen på grund af så lille en hund. Heldigvis har jeg solbriller på, så den kan ikke se hvor bange jeg er, og den vil aldrig kunne forstå at jeg egentlig er mere bange for hundeejerens dybdepsykologiske grunde til at gå rundt med sin aggression og seksualitet i snor. Snoren kan knække og kæden hoppe af. Midt i disse tanker, eller rettere, midt på ringvejen får jeg pludselig en slags åbenbaring.

Jeg mærker den frihed som er så svær at få indpasset i et parforhold, især hvis man bor sammen. Det går op for mig at jeg ikke har haft nødigt at afstemme denne aftentur med nogen. Jeg er bare stået op efter at have sovet eftermiddagslur, med ‘Sport på 3’eren’ som sengetæppe, og så greb jeg min lærredspose (den hvide – og den valgte jeg også helt selv) og dalrede afsted. Jeg skal heller ikke spørge nogen om det er i orden at erstatte et fuldkornsbaseret, biodynamisk og salat-armeret aftenmåltid med en…og lad os bare være helt frimodige her: ganske pæn portion nougatis.

Ingen vidste at jeg havde kurs mod Emdrupvej, bortset fra damen og hunden. Jeg kunne mærke friheden. Det kunne jeg sgu. En glæde. Det ødelægger selvfølgelig ærgrelsen over de ting man går glip af. Men jeg kan godt klare de der skift. Det kan jeg. Hvis bare jeg kan skaffe mit stof. Bagefter kan jeg klare alt, føler jeg, men det er der jo så bare ingen andre der ved, og det passer så i øvrigt heller ikke. Slet ikke.

Nu er det så mandag.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s