Othello med danske jordbær

I aftes købte jeg en Othellokage. Ekspedienten var en ung kvinde, som jeg har set før. Hun har haft job som butiksassistent i en dagligvareforretning nær min casa, men nu er hun altså i en bageriafdeling i en noget større biks. Hun er af afrikansk æt, cacao-brun i løden og taler perfekt NordVærst-lingo helt uden at blinke. Mon ikke hun er dansk statsborger, født og opvokset her i hoodet? Hun er den type afrikaner, hvor det hele ser rundt og sundt ud. Klare øjne, runde kinder, elegante bevægelser og en formfuldendthed som kun sjældent ses hos mennesker, der er af sjette generation i Valby, Stoholm og Snogebæk. 

Jeg fik en hurtig og kyndig betjening. Faldt også lige for to luksussnegle. Engang så jeg hende i festttøj stå af bussen halvvejs oppe af Bispebjerg Bakke sammen med nogle veninder. De havde noget suverænt flot kluns på, i stærke og varme jordfarver. Det var som om de var blevet vendt og drejet i en silkepalet af draperier og klædestof. Kors, hvor var de smukke!. Og hele tiden den meget oprejste gangstil og det stærke direkte blik med et touch af stolthed. Som om hun er fra en kultur hvor kvinderne er det stærke køn (den slags kan lette integrationen). Det, jeg har lagt mærke til hos hende, er den aldeles uforfærdede måde hun arbejder på. Både da hun sad i kassen henne om hjørnet og nu i den travle bageriafdeling. Der er ikke så meget fis og pjat og fnisen. Hun er meget opmærksom, uden at være sur. Jeg kan mærke på hende, at hun går direkte til angreb på livet. Aktion er lig med reaktion. 

Hun er lisså dansk som kuglen i trappeopgangen i Huset På Christianshavn, Misse Møhges rævepels og Fru Foghs dansesko. Også selvom hun ser alt andet end “dansk” ud. Jeg synes hun er sej. Det er typer som hende som kan tage fat i nakken på det her lille angstbævlende land og hælde noget varm chokolade ned i flødekanden. 

På beløbet?

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s