Kom til kort

Jeg stiger op i bussen og mødes af et venlig kvindeblik fra en frodig chauffør af anden etnisk oprindelse end Valby. Jamaica? Bermuda? Santiago? Ålestrup? Man ved aldrig med den slags. Mit månedskort har jeg haft åbnet og højt hævet inden døren åbnede, så jeg regner med den sædvanlige og hurtige sagsbehandling. 

Der er radiomusik i begge mine ører. Movia-mosteren siger noget, kan jeg se, så jeg trækker den ene ørehøjttaler. Undskyld? Hun påpeger noget som jeg stadig ikke opfatter, så jeg frisætter også den anden øregang. Hun meddeler, stadig meget smilende, at mit kort ikke kan godkendes. Angiveligt fordi det er Fars Dag.

Mange følelser og tanker vil pludselig til på een gang, og jeg er nødt til at købe mig tid for at få dem sorteret. Jeg siger pænt undskyld, med et underdanigt forfjamsket spørgsmålstegn efter. Hun gentager, at det er Fars Dag – og det fatter jeg intet af – for det har det da været forlængst? Jeg mener da bestemt at jeg engang i foråret drillede min datter med, at hun ikke havde købt en gave til sin gamle farmand.

Et kig ned i bussen gør ikke situationen bedre. Der er kun syv-otte passagerer, og de har ikke bestilt andet end at betragte mig og min forvirring. Flere af dem er meget attraktive. Straks tænker jeg på om jeg har rester af mørk pålægschokolade i mundvigen. Nu peger chauffeusen på mit månedskort, som om der er en slags sammenhæng mellem at være pendler og far. Måske kan man spare penge ved at købe et familiekort?

Jeg vender kortet og ser på mit eget surmulende fjæs. Og pludselig forstår jeg hvad det hele drejer sig om. Mit kort er udløbet dagen før. Det er den første dag i den nye måned. Det er det, som den fyldige kaptajn har forsøgt at sige. Hun er bare ikke så god endnu til danske vokaler. Jeg finder meget hurtigt den nye månedsangivelse frem, for den har jeg jo selv lagt ind bag den netop udløbne.

Det værste er de blikke jeg får fra de attraktive, da jeg endelig får lov at gå ned i bussen. Det er som om de tænker meget på mit udseende, og på at jeg da godt kunne tabe mig lidt og tage noget lidt festligere og maskulint tøj på. Eller også synes de måske jeg er okay. Min eneste tanke er, at jeg cykler alt for lidt.

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s