Flere veje til hjerterne

Kvinder vil gerne vide hvordan de kan få den mand som de har tabt deres hjerte til, til at give dem hans i bytte. Hvis manden for eksempel ikke ringer tilbage efter den første date, selvom hun syntes den var en succes, så sætter hun himmel og hav i bevægelse for at finde ud af hvorfor.

Parterapeuten Martin Østergaard har haft flere end 2000 mennesker på besøg i sin terapisofa, siden han for mere end ti år siden skrev sin bestseller ‘Vejen til mandens hjerte’. I dag udkommer opfølgeren, og forfatteren fortsætter sin ærlige tilgang til sit fag:

“Mange gange har jeg tænkt, at det da er fanden til parterapeut, som er blevet skilt to gange og har to hold børn. Men så taler jeg i hvert fald af erfaring. Jeg trækker lige så meget på smertefyldte og glade personlige erfaringer som på erfaringer fra arbejdet i min praksis.”

Det er en mand efter mit hjerte. Den første bog solgte 50.000 eksemplarer, og der skal nok blive rift om ‘Flere veje til mandens hjerte’. Pudsigt nok er mændene ikke til sinds at skaffe sig ekspertråd om hvordan de vinder deres udkårnes hjerte. I hvert fald solgte Østergaard kun ca. 4.000 ex. af ‘Vejen til kvindens hjerte’. Måske skulle han have kaldt den ‘Sex for Dummies’. 

Martin Østergaard er efter min mening en fremragende formidler af moderne mennesker kvaler med det modsatte støn, og af mulighederne for at få det bedre på det område. Jeg lader ham få den sidste salut, hentet fra bogens forord, og så ønsker jeg ham ellers pøj-pøj med den lille ny:

“Når jeg genlæser ”Vejen til mandens hjerte”, kan jeg mærke, hvor usikker jeg var på mig selv, og hvor vigtigt det var for mig at kæmpe mandens sag og dermed beskytte min egen sårbarhed. Mandens sag er stadig central, men jeg er blevet mere opmærksom på, hvor meget jeg må kæmpe kvindens sag for at styrke mandens. Jeg mærker kvinders sorg mere tydeligt i dag. Måske fordi jeg personligt er blevet stærkere og mere erfaren og derfor tør mærke min egen følsomhed mere tydeligt. Var jeg mindre genert, ville jeg trille mange tårer i parterapien over alle de følelser, der vælter rundt i rummet.”

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s