Ej blåt til lyst

Om lige om lidt begynder den nye sæson for alvor på de tre kongelige scener. Jeg er jo kontrollør (foyermedarbejder) med fast plads i Operaens forsal, men kan også tage vagter på Gamle Scene og i Skuespilhuset.

Forleden havde jeg for eksempel en tjans i Skuespilhuset til REVY 08, og oplevede som salsvagt at en mand i raseri forlod sin plads, lige efter at et nummer i første afdeling om skrankepaver var forbi. Han var så vred at han var ved at snuble over nogle af trinene på vej hen mod udgangsdøren. Hans ledsagerske fulgte trop, men virkede knap så ramt af satiren. Jeg holdt døren for dem, da de gik.

Jeg havde min grønne polo t-shirt med krone på. Eller vent nu lidt. Er den nu også grøn? Vi har fået nye uniformer til denne sæson med forskellige farver til de tre huse. Det er jo lidt af en udfordring for en rød-grøn farveblind mand som mig. Jeg synes at Skuespilhusets polotrøje er sådan lidt…blå?

Det kan dog ikke passe, for i Operaen får vi blå trøjer, skulle jeg mene, og den farve plejer jeg at kunne genkende, indtil min datter slår en skoggerlatter op og retter mig. Og i dag skal jeg have en vagt på Gamle Scene, hvor der i vagten venter to helt nye trøjer på mig. Og de er da vist…lilla?

Jeg må nok hellere sætte et lille mærke på vaskeanvisningen, så jeg kan kende forskel på de tre trøjer. O for Opera, G for Gamle Scene og S for det nye dramahus. Man behøver jo ikke være mindre smart bare fordi man er lidt småblind. Hellere farveblind end tonedøv! Eller snæversynet. Egentlig ville jeg gerne være smalsporet, for så kunne jeg bedre passe de små XL-størrelser som Skræddersalen tilbyder voksne mænd. De laver for meget tøj til små sylfider, gør de.

Silk and Knife.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s