Vold, mord og modbydelighed

Jeg er røvtræt af at få læsset brutale nyheder i hovedet som ikke har den fjerneste relation til min eller resten af mine landsmænds dagligdag.

I Radioavisen kl. 09.00 skal jeg partout have at vide, at nogle mænd i Napoli har pløkket nogle andre mænd så grundigt, at ligene vejer det dobbelte af den vægt mændene havde i live. Okay, jeg overdriver fælt – men selve nyheden var at nogle mænd havde skudt nogle andre mænd med en masse kugler. I Napoli.

Hvad skal jeg dog bruge den information til? Hvis den skal prioriteres over andre nyheder fra Napoli og Italien, så står det skralt til i støvlelandet. Der sker en masse positivt i alle andre byer i landet på samme tid, som kunne fortjene at blive nævnt. En masse mennesker overgår dagligt sig selv og udfører små mirakler, men det er for kedeligt for journalismen. Hvad skal man gøre for at få opmærksomhed? Myrde. Hurra.

Jeg måbede også for et års tid siden, tror jeg det var, da nogle tv-nyheder partout ville fortælle om en lastbil i Mexico City, tror jeg det var, som var eksploderet og havde lavet et stort hul i vejen. Jeg vil vædde om, at der på samme tid skete ti andre lisså alvorlige uheld i den samme by og tusind gode nyheder. Og hvad med alle de lastbiler i Guatemala, Bolivia og på Bornholm, der selvsamme dag sørgede for at transportere materialer og gods og varer rundt? Nej, det faktum er alt, alt for kedeligt for en karriereplejende redaktør, som sidder med gode helikopterskud af resterne af lastbilen.

Jeg vil gerne acceptere at man refererer kriminalitetsnyheder fra byer i mit eget land. Og sker der voldsomme ting i udlandet, som har relevans for samfundsudviklingen i Danmark, så er det også i orden. Men at gengive det alene for at jage en endnu større skræk i livet på læsere, lyttere og seere, er rendyrket ondskab og et angreb mod livsglæden som sådan. 

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s