Det jeg lissom prøver på at sige, ing?

Gisp, hvor er jeg ofte i tvivl om udtalen af alle mulige ord. Desværre er tvivl ikke et specielt smitsomt stof. 

Først ser jeg den mest syrede naturfilm på DR, hvori en nærmest forelsket fuglefotograf halser fra Sønderjylland via Svalbard til Belgien og retur efter en ringmærket kortnæbbet gås med det erotisk klingende navn CL3. Egentlig vil jeg så nødig gøre nar af hans entusiasme og engagement, selvom hans målscoringsjubelagtige krigsdanse ved synet af CL3 mellem firs tusinde andre kortnæbbede gæs efterlader mig stum af forbløffelse, men da han stod og svingede med armene i Belgien og udtale landets navn Beldjen…da ringmærkede jeg ham i al stilhed hjemme på bjerget, hvor der ellers kun er en enkelt gammel grib tilbage.

I morges sad jeg i operabussen på vej til Dansk Vand Grand Prix 2008, og lyttede til den nye Nova FM Radio, der har afløst den gamle TV 2 Radio, som afløste den tidligere Sky Radio, som afløste…øhh…Jørn Hjorting? I hvert fald måtte jeg lægge øren til en reklamespot for noget bryggerisportsvand, hvori en af landets bedste skuespillere brugte sin malmfuldeste røst på at komme med meddelse om at man ikke måtte fodre dyrene i Zoo med bemeldte sukkersprøjt. Fordi det, som han med en Mose-lignende autoritet sagde, ville få nogle af dyrene til at spille volleyball. Åh, hvor muntert, kunne man måske synes, men da han udtalte den nævnte sportsgren wollyball…da faldt mit blodsukkerniveau betragteligt.

Endnu inden det var blevet stabiliseret, kom der nyheder på denne seneste af de nye reklamefinancierede dunkefrekvenser…men da den unge kvindelige opblæser udtalte den amerikanske stat Arkansas som en blanding mellem kunstmuseet Arken og Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, slukkede jeg. Blot for at opdage at buschaufføren lyttede til den samme radiostation med en lydstyrke, så jeg ikke gik glip af et eneste af hendes fortsatte lottoforsøg udi mundtlig formidling.

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s