OL i Metafor

Tidligt i morges har en flok dedikerede og fokuserede mennesker været i aktion. Roere, svømmere, brydere, stødere, løbere, smashere og sejlere har startet dagen med den sædvanlige løbetur og træning. Hver dag passer de et nidkært skema som kun har til formål at kvalificere dem til deltagelse ved de olympiske lege i London om fire år. Her opnår de måske endda kun at være med i et enkelt indledende heat. Fire års slid og afsavn afgjort på et par minutter.

Jeg er lige væltet ud af sengen her ved ni-tiden, og kan bestemt ikke siges at køre mig selv alt for hårdt, fysisk eller mentalt. Min målsætning er lidt løsere formuleret, selvom jeg godt ved hvilken dato der uddeles Nobelpris. Hvert år. Men tænk nu hvis jeg kunne deltage ved OL i Lyrik? Hvordan skulle jeg træne til at blive udtaget til det danske hold? Skulle jeg have en rød-hvid landsholdsdragt på? Tanken om en af de g-strenge som bryderne har på frister nu ikke, må jeg sige…

Og der er jo slet ikke OL i litteratur, arkitektur, skulptur, musik og den slags. Nej, men det har der faktisk været! To danske forfattere har sågar vundet medaljer i litteratur. Ved OL mellem 1912 og 1948 kunne man stille op i diverse kunstarter, og den eneste forbindelse til det øvrige OL var, at de indleverede værker skulle have med sport og idræt at gøre. Arkitekter skulle tegne en ny håndboldhal osv.

Josef Petersen vandt tre sølvmedaljer ved OL i 1924, 1932 og 1948, og Johannes Weltzer fik bronze i 1928. Ved legene i Amsterdam i 1928 deltog der 1.100 kunstnere i de forskellige kunstneriske grene, men siden 1948 har g-strenge, fantomdragter, pagajer og svedbånd haft eneret på at lege, for at markere afslutningen af det tidsrum på fire år som kaldes Olympiaden.

Jeg behøver altså ikke løbe om morgenen, spise råkost, barbere ben og lave opbyggelige positive mentalhilsner til mig selv foran spejlet hver dag. Selvom det måske slet ikke ville være så dumt endda. Og der er nogle spørgsmål som trænger sig på. Skulle Lars Bukdahl være landstræner? Hvilke skader kan en lyriker få i optakten til OL? Kan man forstuve sine vokaler eller brække verberne? Måske ville jeg være bedst i “Knækprosa På Tid”.

Og hey…tænk på al den dejlige doping, jeg går glip af!     

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s