Aktiver og passiver

Da jeg kommenterede fodboldkampe på TV 3 i halvfemserne, sagde jeg ved gud en masse sludder og vrøvl, ved siden af alle de gode informationer og spøjse ting som jeg serverede for de sagesløse seere.

Jeg er derfor fuld af forståelse for de smuttere som mine nutidige mediekollegaer laver – og egentlig også taknemmelig, fordi fejl nogle gange er særdeles underholdende.

Det morer mig når DR’s fredagsshow Talent 2008 afholder hele fire semifinaler. Jeg kan kun tilskrive den form for mængdelære samfundets opbrud som sådan. En familie bestod før i tiden af en mand og en kvinde og 2,7 børn. Nu tælles familier i trecifrede tal. Finanskrisen sørger for at der er inflation i alle mulige andre talstørrelser.

Men det bedste er dog når sproget sætter sig på tværs i halsen. I TV 2’s anden hunboldpokalsemifinale lørdag eftermiddag (og i dette tilfælde var der kun to semifinaler) gik ekspert Nyegaard i mundtlig baglås, da han mente at en bestemt spilsituation var et helt, helt klart udtryk for holdets generelle passit….passit…

Hovedkommentator Kristensen kom ham til undsætning ved at fuldføre det interessante nye danske ord: passitivitet. Den åd Nyegaard råt og produceren i øresneglen skred tilhøreladende ikke ind. Nyegaard er for øvrigt også journalist udover at være en rutineret håndboldtræner.

Nej, hvad skal man med passivt mundtøjeri og anden form for passivitet, når der findes nye smartere begreber at gribe til, med og uden klister?

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s