En hel messe ord

Jeg kunne mærke det. Der kom ingenting. Hver dag skriver jeg noget på min blog. Der plejer altid at dukke noget op. Det kommer et lille klik, og så ved jeg hvad indlægget skal handle om. Måske et digt. Måske endnu en sløret kærlighedserklæring til lyshårede kuglekastere. Et eller andet. Men ikke denne gang.

Nu ved jeg hvorfor. Selvfølgelig. Bogmessen. Hvert år rammes jeg af den samme ædende, ætsende, gnavende, blødende, indædte følelse. Jeg kan næsten høre stemmerne sige alle ordene ovre på Frederiksberg, der ikke ligger langt væk fra Bispebjerg i luftlinje. Alle de mange ord, som de linjehungrende læsere tager til sig med glubske øjne og hænder. Boede jeg på anden sal, ville jeg næsten kunne se Forum fra mit stuevindue. 

Når Bogmessen begynder, og det for 117. gang ikke er lykkedes mig at positionere mig til en betydende plads i gruppen af bogstavpushere, går jeg helt i baglås. I totalt barnlig og unyttig bagstræberiskhed stiller jeg mig an med en fornærmet mine og stamper i jorden. Det er så typisk, og jeg kommer hurtigt til at more mig over det. Jeg ved at følelsen hader, at jeg skriver om den. Så løber den hen og gemmer sig.

Og jeg er jo med på messen. Der er mange lydbøger derinde med min stemme på. I 2002 stod min roman meget fornemt stillet op på indtil flere hylder. Jeg er bare ambitiøs. Ærgærrig. Uforløst. Det gælder om at bruge energien konstruktivt. Fremadrettet. Jeg tager bare min pæne skrivejakke på, og besøger de forskellige kontakter på messen som om alt er i den skønneste orden. Jeg har endda fået tilsendt gratis adgangskort fra flere forskellige forlag.

Der er intet at komme efter – eller rettere: alt at komme efter. Det gælder bare om at komme efter det. 

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s