Er du vores nye tæppebanker?

Jeg har ved gud fået en mail fra Mia, som uden omsvøb spørger om jeg har fem minutter til at deltage i hendes møbelanalyse. Nu kender jeg ikke Mia personligt, og hun skal nok være glad for at jeg ikke skal svare mundtligt.

Min fantasi har afsikret svaret. Freud brugte en divan til at lade sine klienter, ofte unge kvinder, kaste sig i drifternes mergelgrav i tillid til hans evner som underlivredder. Måske er Mia en festlig lille futonloppe, der gerne vil være forsøgskanin i det researcharbejde, som kan sikre besvarelsen så høj en sandhedsværdi som muligt. Måske er hun en mand. I sin fritid. Jeg ved det ikke, men hun hedder Andersen.

Det er ikke første gang, jeg fra vildt fremmede mennesker får et direkte spørgsmål om hvorvidt jeg vil det ene eller andet, eller om jeg er den person de forestiller sig. Er jeg Veksø Pølsefabriks nye bogholder? Holder jeg avis til daglig? Har jeg en holdning til bevarelsen af de sidste nitten andalusiske skælpumaer? Vil jeg købe Hjemløseavisen? Er jeg den nye kvindelige leder af børnehaven Rumlepotten?

Ind i mellem har jeg lyst til at besvare virksomhedernes personligt formulerede jobfremlysninger med et godt gammeldags snailmail-brev, hvori der ikke står andet end ordet ‘nej’.

Men hvad så med Mia? Og mig? Om jeg vil gå dybere ind i hendes analyse om de faktiske forhold i gulvpudeindustrien, kommer helt an på om hun har reelle hensigter. Jeg vil ikke nøjes med fem minutter. Det vil hun vel i virkeligheden heller ikke? Det’ en ommer, Mie. Men jeg vil komme med et forslag. Lad os mødes på et neutralt sted. Rådhudpladsen. Vi skal opbygge tillid. Har du været spejder? Med rottehaler? Kender du skumpudelegen?

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s