Tand for tunge

På engelsk kan man sige noget med tungen i kinden. Det vil typisk være en skælmsk person, som på elegant vis vender op og ned på begreberne med en knivspids ironi oveni. Lidt lissom dengang Roger Moore var James Bond.

Siden fredag aften har jeg deltaget i et ufrivilligt forsøg med det omvendte. En gammel fyldning i undermunden gav efter for presset, så en knivspids tandkant skærer sig ind i tungen, når jeg spiser eller taler.

Flere gange i weekendens løb har jeg fået spørgsmål om hvorvidt jeg blevet et roligere og mere lyttende menneske på det seneste, og da et langt forklarende svar ville gøre endnu mere ondt, så nikkede jeg bare bekræftende. Samtidigt bad jeg til at jeg ikke skulle geråde ud i en situation hvor jeg skulle bruge munden til andet end overlevelse, inden tandlægen åbnede igen mandag morgen.

Tandlægevagten ville jeg ikke ind til, for den blotte tanke om at sidde i venteværelse med stærkt forpinte medlidende, fik det til at jage en ekstra omgang i nederste venstre side af mundhulen.

Heldigvis kan jeg komme til i eftermiddag. Og solen skinner. Jeg holder fri fra lydbøgerne. Og glæder mig over at min blog er skriftbåren. Tunge pligter kan være en stor lettelse. Det er dejligt at skulle til tandlægen, når man ved at man har det bedre bagefter.   

Update (18.00): Tandlæge Jane konstaterede at en tandkant var flækket, og jeg kunne vælge mellem en plastfyldning, der nok bare ikke holder særligt længe fordi tanden har flere sprækker som bare venter på en lidt for tørstegt hakkedreng – og så en guldtand, der kan holde i 20-30 år, som hun sagde. Med endnu en tiltrængt plastfyldning i overmunden samt diverse rensninger, undersøgelser, vatkuponer og bedøvelser ville jeg skulle af med 8.000 kr. Det sagde jeg ja til. Hun filede den skarpe kant lidt ned og rundede den, så jeg kan tale og spise og holde tungen lige i munden, uden at skære rifter i den – indtil jeg skal have gang i endnu en forgyldelse af kæften. Det ender med at der kommer forgyldte sætninger ud. Hvilken lettelse 🙂

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s