Kom nu med det modtal, for helvede!

Uha, uha…åh nej. Bange, bange. Frygt for smerte. Blindhed. Kniven. Mon jeg vågner under narkosen? Hvis der er noget nyhedsjournalistik elsker, så er det død, smerte og frygt for at komme til skade. Jo værre, desto bedre.

Jeg bliver skidehamrende buldertordnende pisboblende grundglødende eddikesur når jeg ser en nyhed som den i dag, om at 250 danskere om året mister synet på det ene øje eller får en alvorlig øjenskade, ved at få smashet en fjerbold med 320 km/t lige ind i kukkassens kamera 1 eller 2. Øjenoverlæge von Tunnelsyn (eller hvad han hedder) kræver ifølge B.T. et forbud mod at spille uden beskyttelsbriller.

Fint nok…og jeg synes også at 250 smadrede øjenæbler er et højt tal.

Men hvor fanden er det tal henne som man skal sammenligne med? For at kunne have et ordentligt grundlag at vurdere så åndssvagt et krav på, skal man sgudda vide hvor mange mennesker der spiller badminton hvert år, og i hvor mange timer gennemsnitligt, UDEN at få andet end ømme lægge og en forbedret livskvalitet.

Det er lissom med flyskræk. Oh vé, oh skræk…når 250 mennesker mister livet i et flystyrt. Ja, men for fanden altså: hvis man ikke ved at der letter tyve kæmpestore jetsfly og tredive små propelhostere hvert eneste sekund døgnet rundt, så kan man ikke forholde sig rationelt til noget som helst.

Jeg vil nødigt spille badminton med dykkerbriller, eller fodbold i rumdragt. Det er fair nok at kende risikoen på forhånd. Men hey…hvad skal man bekæmpe sin dødsangst med, hvis ikke med lidt livsmod?  

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s