Sublim finsk lyrik

Aldrig før jeg har set så blodig en frontalkollision mellem poesi og virkelighed, som da mit svedige og rødmende blik faldt på en annonce i gårsdagens gratisskounderlag i toget.

En doktor Timo Telaranta tilbyder en genial ny kur mod social fobi. Intet andet end hans behandling på klinikken i Tammerfors hjælper. Og hvad er det så den rystende nervøse patient skal gennemgå? Endnu en mareridtsomgang i en kreds af stole, hvor man skal holde tale for en forsamling af tapdryppende ligesvedende?

Nej, heldigvis ikke. Man skal bare udstå modbydelig fysisk smerte, hvilket er langt bedre en angst og bæven. Og så skal man selvfølgelig betale for rejsen og kuren. Der står ingen pris i annoncen, men jeg tror roligt jeg kan love at der ikke er megen næstekærlighed bag den finske mirakelkunstners tilbud.

Nu kommer det!

Dr. Telaranta (han burde sælge taletidskort med det efternavn) sælger sympatikusblokader. Det har jeg aldrig hørt om før, men der er heldigvis en mere udførlig forklaring – og det er her, den finske lyrik slår til for alvor:

Grænsestrengen komprimeres endoskopisk med klips. 

Min påstand er, at man bliver helbredt for mange kroniske og livsfarlige sygdomme bare ved at sige den sætning ti gange højt hver morgen og aften. Prøv det! Jeg smiler bredt, bare ved at tænke på sætningen.

Og forresten…hvordan har denne saunaskurk tænkt sig at få en dansk social fobiker til at rejse til Tammerfors? Tør vedkommende det, så er behandlingen unødvendig.

Yksi, kaksi, korstog i kredikkortet. Klinikken hedder Privatix.fi – som også er internetadressen. Hvorfor ikke tone rent flag, og kalde den Privatfix? 

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s