Face off

Henrik er svensker. Han er født i den lille by Njurunda i Norrland, men bor i Detroit i Amerika, og er heldigvis ikke ansat i bilindustrien. Han spiller ishockey og kan leve af det. Ikke lissom mange af hans kolleger i de danske topklubber, som lukker på stribe i disse dage. Og i Sverige kan en stor by som Malmø ikke engang få fart nok på skøjterne. I dag har byens bedste mandskab, Malmö Redhawks, der frister en tilværelse i den næstbedste række, fritstillet alle sine spillere for at undgå en konkurs.

Mange danskere i alle mulige former for ansættelser er nervøse i disse dage. Fyringerne kommer fra hoften. Sådan føles det i hvert fald. Jeg er også lidt bekymret. Min ordrebog er ikke rødglødende, selvom jeg nok skal honorere de månedlige basisregninger. Alligevel er det ubehageligt med sorte huller. De suger energi til sig. Uden en lyd. Jeg burde skrive pudseløjerlige klummer til både det ene og det andet cerutmagasin. Men jeg er ikke nogen rumhavmand. Mit net er på værksted. Jeg går sikkert også for lidt ud. Gnubber mig ikke op og ned af de helt rigtige. Det er med vilje.

Mit tempo er et lidt andet end Henriks. Han er 28 år. Der er fart på ham. I hans ordrebog er der ikke plads til så meget som en iskrystal. I går lavede han en ny aftale med sin arbejdsgiver, NHL-klubben Detroit Red Wings. Den gælder frem til 2021, og skulle ifølge det oplyste give Henrik Zetterberg en løn på ialt 575 mio. kr. Jeg tager hatten af for unge Henrik. Mindre kan jo gøre det, men det er godt at vide at man kan nå langt. Også selv om man skulle blive lagt lidt på is, mens man venter på drivhuseffekten.

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s