Vel mødt

Der er ro på i den store operabygnings forsal. Dagslyset får foyeren til at lyse op. Publikum er blevet lukket ind af mig og mine kontrollørkolleger, og nu er den tidlige eftermiddagsforestilling i gang. I foyeren er der fredeligt. Kun sjældent kan vi høre små brudstykker af musik fra auditoriet inde bag den runde ahornskal.

Jeg holder øje med de blå reb, som er sat op lige indenfor de tre svingdøre. I Operaen tjekker vi billetter ved indgangen, og jeg kan se at der er kommet en mand ind. Han har blå jeans på, en pæn dynejakke, sneakers og kasket. Han går stille og roligt frem og tilbage, og venter på at nogen kommer hen til ham og spørger om hans ærinde. Jeg har genkendt ham. Han ser ungdommelig ud. Ligner en af de mange besøgende, som kigger indenfor og spørger om hvornår der er rundvisninger.

På vej hen til ham bliver jeg helt rørt over hans attitude og kropssprog. Jeg byder ham velkommen, og han siger på engelsk, med en undskyldende gestus, at han er kommet for tidligt til en aftale. Han vil tydeligvis ikke insistere på at komme ind. Der er ingen stole i området mellem svingdørene og de blå reb. Jeg åbner for et af båndene, og siger at jeg nok skal følge ham til hans mødested, så han kan sidde og vente i god ro og orden. Han takker med et smil, og straks efter sidder han i en god stol et sted inde midt i de fjorten tusind kvadratmeter.

Manden skal have kigget halsen efter hos teaterlægen. Han er kontratenor. En verdensstjerne inden for sit fag. Har kun store hovedroller på de største scener. En tilsvarende stjerne i pop- og rockverdenen ville være ankommet bling-bling behængt i den største limo i en kortege, beskyttet af security-folk og med et halehæng af paparazzier. Ham her kom alene, havde taget bådbussen fra Nyhavn, og spurgte pænt om lov til at komme ind.

Havde jeg sagt, at han skulle stå og vente bag de blå reb i tyve minutter, tror jeg at han havde gjort det. Eller sat sig ud på en af bænkene ved vandet, og læst i den lille pocketbog han havde i jakkens inderlomme.

Sådan var det, og sådan er det også.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s