Sprog er svær

Det er faktisk lidt unfair at jeg gang på gang gør nar af folk, der i mine øjne og ører gør sproget en bjørnetjeneste. Mon ikke jeg gør det, for at bortlede opmærksomheden fra de områder, hvor jeg selv kunne være mål for kritik og saglig mobning?

Måske, men jeg kan altså ikke nære mig, når bøfferiet ikke kun er flovt og pinligt, men også underholdende. Når TV Avisens vært Line Gertsen for eksempel ikke kan udtale fornavnet på den israelske udenrigsminister Tzipi Livni, men kalder hende Tipsy. Det er da sjovt, især hvis man ved hvad den udtalemåde betyder på engelsk.

Og når jeg kører hjem i Metroen og læser de opslåede Generelle Regler, så kan jeg simpelthen ikke lade være med at slå en forskogget latter op, når jeg læser at: “Personalet har ret til at bortvise personer med støjende eller hensynsløs adfærd.”

Den slags skriger da på en uopfordret ansøgning. Tænk at kunne få løn og pensionsopsparing og barselsorlov for ikke alene at bortvise, men oven i købet at måtte gøre det støjende og på en hensynsløs måde.

En perle af et job!

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s