Nyheder

Fire unge mennesker mistede livet i en by i Rusland. Er det en nyhed, som danske tv-seere har brug for? Man ser på skærmen en indgang til et hus, og nogle flimrende sekvenser af nogle lokaler. Speakeren fortæller, at de fire omkom i mængden, da en hel hob af mennesker ville ind på et diskotek. Der gik rygter om gratis udskænkning, tror jeg det var.

De fire unges død er en tragedie. Der bor 143 mio. mennesker i Rusland. Hver dag dør hundredevis af unge mennesker i landet af alle mulige årsager, men på dansk tv skulle nyheden partout fortælles. Der var jo billeddækning. Om der er levende billeder eller ej er den vigtigste faktor.

I Montana, USA er et propelfly faldet ned. 14 dræbt, heraf flere børn. Gode billeder. I Tokyo er et stort fragtfly forulykket under landingen i den store lufthavnen. Fantastiske billeder af det eksploderende fly. Piloterne omkom. Bekymrede øjenbryn hos nyhedsværten. Hvor rørende.

Nyhedsjournalister og redaktører slår ud med armene – og har alle de gode forklaringer parat. Imens bliver folk mere og mere bange. Terroristhandlinger laves ofte med det ene mål for øje at komme i nyhederne. For at skræmme. Skuddrama på Nørrebro. Bandekrig. Flere og flere incestsager. Vold, mord og modbydelighed sælger.

Mandag.

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s