Du store….øhhh

Når man tror man skal dø indenfor få sekunder, er det ikke usædvanligt at råbe noget i fortvivlelse. Og ganske ofte vil man påberåbe sig hjælp fra højere magter, også hvis man ikke til dagligt tror på dem.

Jeg er ret sikker på at ni ud af ti piloter, der er vokset op i en vestlig og mestendels kristen kultur, vil kunne finde på at bede Vorherre om hjælp…skrige ‘Oh my God!’ eller ‘Jesus!’ – mens de flår i allehånde styrepinde, joysticks og andre livreddende håndtag.

Det gjorde en tunesisk pilot, da et fly fra selskabet Tuninter på vej fra Bari til Djerba styrtdykkede mod havet ud for Sicilien for fire år siden. 16 passagerer mistede livet. Piloten overlevede, men er sammen med sin co-pilot ved en domstol blevet idømt 10 års fængsel for at påberåbe sig Allah og hans profet Muhammed i processen. Optagelser fra de sorte bokse afslørede hvad de råbte.

På grund af tekniske fejl i flyet, som var der før starten, mistede det al sit brændstof uden at instrumenterne i cockpittet viste det. Piloterne kunne have kæmpet i tavshed eller sunget sømandsviser. Det havde ikke hjulpet dem eller hindret dem, ifølge artiklen i gratisavisen 24timer. 

Exclude me…men jeg finder den dom problematisk. Kald mig naiv og tåbelig, men jeg tror faktisk ikke de var blevet dømt hvis de havde brugt et andet navn for den almægtige.    

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s