Byt så vandet driver

Det er super at have en god købmand, og bedst hvis man føler sig modtaget med tillid, så man får lyst til at komme igen. Og igen. Tidligere i dag cyklede jeg hen til min lokale SuperBest på Frederiksborgvej, hvor jeg for nylig købte fire kasser blandede Harboe sodavand på tilbud.

Der skulle jo være noget at vælge imellem for gæsterne til min datters Føsdation i lørdags. Nu har jeg så 27 flasker tilbage, men jeg kan ikke lide indholdet. I nogle er der sukker i, og resten er danskvand med og eller uden citron og bobler i. Jeg vil have cola med light og bobler i, så jeg håber at kunne bytte. Lige over. Uden bon.

Bemærk venligst det sidste. Ingen bon. Nul kvittering. Kun mig, med mine svajende flaskefulde muleposer, oversize grå joggingbukser, selvdøde sanddaler og en rød vindjakke, som senest var moderne i DDR før Muren blev bygget. Kassedamen siger, at jeg må spørge Bo inde i butikken eller Birthe i kiosken om jeg må få cola istedet for indholdet i alle de andre halvlitersflasker med skruelåg. Uden bon.

Birthe reagerer på min forespørgsel som om jeg har spurgt hende om hun vil se mig nøgen. Hun ser med væmmelse på mine muleposer og jeg orker ikke at forhandle med hende. Derfor får jeg en ung mand med slips til at gå ind i butikken for at hente, subsidiært konsultere, bemeldte Bo.

Efter lang tid kommer den unge mand tilbage og meddeler mig afslag på ansøgningen. Begrundelsen er at jeg ikke har nogen bon, og derfor kan SuperBest jo ikke vide om jeg har købt sodavandene på tilbud i en anden butik. Jeg hanker op og begynder hjemrejsen.

Jeg forstår godt princippet, men undrer mig alligevel lidt. For hvis cola lighterne koster det samme som de andre vand, og det gør de, så kan jeg ikke se problemet i at bytte. Hvis begrundelsen havde været at det ville skabe rod i butikkens statusopgørelse. at jeg ikke har nogen bon, så kunne jeg forstå det.  

Egentlig synes jeg det handler om købmandsskab. Jeg ville jo ikke sælge dem de sodavand. Bare bytte. Lige over. Og hvis jeg afleverer 27 vand købt på tilbud, og butikken så sælger dem til fuld pris, så er det vel en god handel begge veje? 

Sur citronvand.

Pfffffffzzzzzzzz….!

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s