Myggeuhygge på P1

Jeg måbede.

Ifølge et indslag i P1’s Radioavis fredag kl. 17, er det et voksende problem for behandlingen af den verdensomspændende sygdom malaria, at malariamyggene hurtigere bliver mere og mere modstandsdygtige over for de mest benyttede lægemidler.

Med mindre jeg har hjernebetændelse, så handler resistensproblemet nok mere om den parasit som myggene overfører til menneskers blod. Jeg vil tillade mig at tvivle på at en myg kan sluge en pille, og jeg vil nødigt være den sygeplejerske som skal give myggen medicinen ved at lægge et drop.

Adskillige gange påstod både værten og journalisten at det var myggene som var resistente overfor malariamidlerne, mens den interviewede lægelige ekspert, Ib Bybjerg, ikke på noget tidspunkt talte om andet end selve resistensproblemet.

Jeg er ret overbevist om at det er patienterne, snarere end myggene, som har et problem. Enten er min argumentation myggeknæskalstynd, eller også har Radioavisen stukket sig selv alvorligt i troværdigheden. 

Den unge kvindelige journalist har et navn som jeg indtil videre kun kan skrive som lydskrift – indtil jeg får tjekket det – men jeg hørte det som ‘Sherman Tamak’.

Det undrede mig, at den rutinerede kvindelige vært ikke undrede sig, og det vil undre mig, hvis der ikke er en redaktørkontrol med indslagene.

[fortsættes]

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s