Fire Zero og en sommeraften

En mandag aften i Malmö kan godt være en udfordring for selv den mest langmodige globetrotter, men i aftes bød broderbyen på en af de bedste sommerseancer, jeg har oplevet.

Min ejegode blogven Ehu havde inviteret til bold, humle og en god snak hen over kartoffelbuffeten i byen, hvor jeg for to år siden selv var i aktion for forfatterlandsholdet FC Fodboldenglen under Word Cup.

Nu skulle jeg “kun” være så god en gæst som muligt. Man havde til formålet bygget et helt nyt Swedbank Stadion til ære for mit og Ehu’s besøg. Kampen gjaldt hvilket ungdomslandshold, der er bedst i Europa. Det engelske eller det tyske. Det danske U21-hold havde ikke kvalificeret sig til slutrunden. Det svenske tabte med et bakkenbarthår i semifinalen.

Inden kampen skulle vi købe drikkelse i Afsnit L’s tribunebar, og vi ville begge have cola med sødemiddel. Ehu taler jo globalt, så han viste fire tydelige fingre op mod den blussende unge svenskøse, og sagde med sin distinkte filibusterstemme: “Four Zero!”

Jeg spekulerede på om det var en bestilling eller en profeti, og det viste sig at være begge dele, idet tyskerne vandt 4-0 og var en klasse bedre end de bøvlebusende briter.

Vejret var eventyrligt skønt, og jeg havde t-shirt på hele tiden. Klokken 00.20 vinkede Ehu farvel på banegården og jeg returnerede til min hjemmepassende feriedatter hjemme på Bjerget med et muntert og taknemmeligt smil.

Det var en god dag. En af de dér. 

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s