Mellem ørerne

Jeg havde lige været inde i SuperBest. Begge hænder var optaget af muleposehanke, men min gode gamle Sony lommestereoradio, som jeg købte på en chartertur til Mallorca for nogle år siden, var tændt. Små sorte højttalere sendte DR P1 ind i min hjerne fra højre og venstre.

Humøret var halvmuggent. Vejret var ulideligt lørdagslummert, og det lovede skybryd brød sit løfte om at give hovedstaden en tiltrængt vasker. 

Da jeg passerede Tagensbo Kirke begyndte programmet Sproglaboratoriet. Dagbladet Informations litteraturkritiker Erik Skyum-Nielsen fortalte om poesien i 80’erne, hvor unge digtere som Michael Strunge og Søren Ulrik Thomsen huserede.

Måden han talte på fik mig til at spidse ører. Det kan man godt uden hænder. Når man som jeg lever af at tale ind i en mikrofon, så gør det indtryk når man hører noget spændende, noget grimt eller noget smukt.

Og jeg syntes virkelig at han fører en høvisk tunge. Ikke alene var det han sagde interessant, men han satte sætninger op ved siden af hinanden på så behagelig og tilhøreladende ubesværet måde, at jeg holdt flere pauser undervejs op ad bjerget.

Da jeg kom hjem, besluttede jeg at reagere. Aktion er lig med reaktion ganget med perspiration. Jeg komponerede en lille mail til ham, og vedhæftede mine tre digtsamlinger. Så har han noget at læse op fra, hvis han løber tør for tørstof.

Men ved du hvad? Det gør han nok ikke. 

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s