Faktorernes uorden

Jeg har lige set sidste del af fodbolddokumentaren “…og det var Danmark” på TV2, og det var en fornøjelse. Når man som jeg gennem det meste af livet har sublimeret følelserne over i noget så banalt som fodboldspillet, får sådan en film latteren til at rulle og tårerne trille.

EM-sejren i 1992 kom jo på den mest absurde og dybt tragiske baggrund, nemlig borgerkrigen i Jugoslavien. Kontrasten mellem krig og fred og mellem landsholdets evner og anseelse før og efter slutrunden er til at få øje på.

Personligt slog jeg lidt af en mental kolbøtte, idet min glæde over landsholdets finaleplads forvandledes til sort nedtur på grund af en konflikt med min daværende kone på selve finaledagen. Jeg så ikke finalen, og da tusinder af fans dagen efter hyldede mestrene på Rådhuspladsen tjekkede jeg ind på KFUM-hotellet i Hillerød. Ingen vidste hvor jeg var. Jeg var så ked af det.

Det er helt surrealistisk at se klippene med de glade roligans, når jeg ved at kameraet kunne have fanget mig ude i periferien på vej væk fra jublen og festen. To år senere blev min datter født. Det beviser også at der kan ske glædelige ting på en knap så positiv baggrund.

Nå…egentlig ville jeg slet ikke skrive om det. Det er jo længe siden, og jeg bliver mest glad når jeg ser de gamle tv-billeder og hører TV2’s kommentator Flemming Toft og Vanløseknægten Preben Elkjær. Og det var selvsamme Toft, jeg lige ville skrive om. Igen.

Forleden kritiserede jeg Flemming Toft, og indholdet står jeg stadig ved. Men faktisk har jeg ikke tjek på min research.  Det er meget dumt når jeg kritiserer Toft for at begå den samme type fejl.

Jeg skrev i indlægget at Toft ved 1-0 målet i finalen i Göteborg mod Tyskland skriger ‘Hutlihut’ og ved Vilforts 2-0 scoring ‘Fjutlihut’.

Det er faktisk omvendt.

Undskyld, Flemming Toft.  

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s