Hvad skal livet bestå af?

En hollandsk domstol har valgt at overtage opdragelsen af 13-årige Laura Dekker, som ville sejle jorden rundt alene. Der er nogle helt konkrete regler, som forhindrer hende i at gennemføre en sådan rejse. Noget med, at hvis hun vil fortsætte skolegangen udenfor det etablerede system, så skal der være regelmæssige voksentilsyn – og det kan det knibe med på Stillehavet.

Som far til en 15-årig pige sætter sagen tanker på jordomrejse i mig.

I nogle år har jeg reklameret for bogen ‘Lionheart’ af og om en ung australier, Jesse Martin, som i 1998 i en alder af 17 år sejlede jorden rundt uden ophold overhovedet. På den ene side er en sådan færd tindrende sindssyg, men hvad er det for et liv det fornuftige samfund sætter op som alternativ?

At man hver dag i 28 år står op på samme tid, efter at man hver dag i otte år er stået op på samme tid under uddannelsen, og at man møder de samme morgentrætte medrejsende i den samme busafgang, og at man får 2,7 børn med sin første ægtefælle, og bliver skilt et par gange – så man har noget at snakke om i vennekredsen – hvorefter man til sidst dør af en af de mest almindelige livsstilssygdomme, dog efter at man har fået et guldur i jubilæumsgave af den vigtigste person i livet: CHEFEN  !

Jeg synes at historien om den hollandske pige er et eksistentielt dilemma. Det kunne gå galt. Det kunne gå godt. Vi ved det ikke.

Et er søkort at forstå…et andet skib at føre.

Advertisement

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s