“De hører os i 19 Meter Båndet”

Jeg hørte radio i dag. Der var noget på P1, som jeg tænkte at jeg hellere måtte låne øren til. Klokken halv tolv sad jeg på gulvet i Boks B i lydstudiet med min lille Sony-lommeradio og hørte ‘Vita’.

Det handlede om at indlæse lydbøger, og jeg må sige at tilrettelæggeren, Irene Manteufel, havde fået en både fiberrig og alligevel nedsynkelig smoothie ud af den lange snak vi havde forrige fredag i DR Byen.

Hun valgte de passager ud som har mest interesse for en bredere skare af lydbogslyttere, synes jeg. Og jeg grinede højt ved genhøret med de to skøre forbrydere i Reijo Mäki’s krimi ‘Den Gule Enke’.

En af de ting som ikke kom med, var at jeg ikke tør høre andres indlæsninger, fordi jeg frygter at de gør det så godt at jeg ikke kan sige en lyd næste gang jeg skal åbne munden. Og det kom heller ikke med at jeg stadig undrer mig over at B.S. Christiansen – af alle de mange mulige supermachomumlende  indlæsere – valgte mig til at indtale hans selvbiografi.

Måske burde jeg også have nævnt den helt særegne og småt groteske roman, jeg for nylig indlæste for Lindhardt & Ringhof: “Lejemorders guide til et smukt hjem” af Hallgrimur Helgason (udkommer snart) – men sådan er det altid. Man kommer i tanke om en masse ting bagefter som man måske burde skulle kunne have taget med, hvis bare…

Jeg er godt tilfreds med de 25 minutter Irene driblede sammen. I øjeblikket indlæser jeg ‘Panserhjerte’ – den spritnye og intenst dramatiske Harry Hole-krimi, som snart udkommer på Modtryk. Hele den serie har jeg været meget glad for at lave.

Så skal jeg færdiggøre den helt anderledes lavmælte og meget udfordrende Haruki Murakami-roman ‘Efter Midnat’ – og så gælder det jo ellers…[gulp]…en vis Dan Brown-bog.  

(PS. Vita genudsendes i aften kl. 21.30)

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s