Søndagstur til Stevns V

Det er en fin søndag morgen. Grå, ja…men ikke rå. 

Min datter og jeg kører med bus til S-toget på Flintholm og skal skifte på Ny Ellebjerg, som vi kalder ‘Den Glade Station’ – på grund af den måde speakerdamen i toget udtaler navnet på.

Jeg klipper mit City Pas rabat-kort på den højt svævende perron, og må måbende konstatere at maskinen mener at klokken er 20.00 om aftenen. Mon en revisor vil acceptere at jeg er forud for min tid? Min datter har fra bussen korrekt tidsangivelse på sine tre gule børneklip.

I Køge når jeg i Kort & Godt-kiosken at få refunderet gårsdagens fejlkøbte Rødvig-billet, inden vi tager Østbane-grisen mod Rødvig. Toget er lyst og moderne med lavgulvs-indgang. Højt til loftet og meget behageligt at køre med.

Vi når til Varpelev station, som ikke er en station, men et trinbræt midt på en mark. Der er dog et rødt træskur med to rum til hhv cykler og mennesker. På gavlen sidder en hanefigur, og huset hedder faktisk noget: Hanehuset.

I det fjerne ser vi en hvid minibus køre først den ene vej og så den anden. Det er vores bestilte flextur. Falster Taxi, hedder firmaet. Vi er de eneste passagerer. Min datter synes det er lidt småpinligt, mens jeg begynder at synes at systemet ikke er så tosset endda.

126 kroner for at blive hentet på klokkeslet på en søndag i en varm bil, som kører 12 kilometer? Det er ikke dyrt. Faktisk slet ikke. Vi når frem til frokosten på efterskolen i god tid, og kan endda nå en kop kaffe før skole/hjem-samtalen.

Ikke dårligt.

Advertisement

4 kommentarer til “Søndagstur til Stevns V

 1. Denne logistiske gyser fortsætter, dog med lidt mere trafikale rygklap i form af en varm og hvid bil som slut-køretøj før endemålet.
  Falster Taxi har strakt taxameret ganske meget, thi øen syd for Vordingborg rummer meget fladland og relativ få seværdigheder.
  Hanehuset – navnet indeholder forventninger af forskellig art. Måske skal man(d) være høne for at forstå det totalt. Måske skal man(d) være gris for at forstå, hvorfor Østbanen har dette øgenavn.
  Inden længe sidder denne kommentator også i “Lokalbanen” (der har omslugt Østbanen) på vej mod et kalenderkryds på Midtsjælland.

 2. Erik…jeg er spændt på hvor din stopfyldte rejseplan nu skal sende dig hen. Som jeg læser det, hedder det stadig Østbanen – som i sin tur er overtaget af selskabet Regionstog, der styrer Østbanen, Lollandsbanen, Tølløsebanen og Odsherredbanen. Lokalbanen er vist henvist til vores kældre, eller står i en glasboks foran posthuset på Hovedbanegården 🙂
  Hanehuset er navnet på det lille røde trinbrætshus i Varpelev, og jeg ærgrer mig nu over at jeg ikke tog et billede af det.
  ‘Målet er ingenting, vejen er alt’

 3. @BE0 – En forveksling af “Lokalbanen” og “Regionstog”. Det er jo ikke så nemt at følge med, når man(d) ikke længere bor i en stationsby :-))))) !
  Tak for opdatering af de lokale futtog på *Selandia” 😉 !

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s