Viden om

I dag skulle jeg med s-toget fra Bispebjerg station. Jeg kommer ned ad trappen fra Tagensvej og mit blik søger mod tv-skærmen med afgangstider. 1 minut. Fint nok.

Men nedenunder tidsangivelsen giver DSB mig en oplysning som ikke vil forsvinde igen, og jeg kan ikke finde ud af hvorfor. Måske er det på grund af andre og vigtigere sagsgange i mere betydende dele af min bevidsthed, men i hvert fald sidder informationen fast nu.

Der er trapper i begge ender af Ballerup station. Det må jeg gå ud fra, for oplysningen på skærmen gik på, at trappen i den ene ende af stationen ville være lukket i en afgrænset periode i den nærmeste fremtid.

Jeg indrømmer, at jeg ikke kan huske om det var trappen i den østlige eller vestlige ende, og jeg kan for så vidt heller ikke komme på hvornår lukningen mere præcist finder sted. På DSB’s hjemmeside kan jeg ikke finde oplysningen. Ser jeg syner?

I hvert fald kan jeg ikke komme af med den trappeinformation. Den har bidt sig fast. Jeg fatter det ikke, og jeg forstår heller ikke hvorfor jeg absolut skal have den oplysning. Ballerup ligger bestemt ikke lige ved siden af Bispebjerg. Hvis DSB synes at jeg er nødt til at have den information med mig, så er der meget jeg skal læse op på. Mange faktabidder.

Og imens sker mange andre ting ikke. Det er de dér ikke-ting, som skulle på tavlen i stedet for. Det kommer de bare ikke, og jeg ved godt hvorfor. Så nu tager jeg bussen ned til noget kød og en sikker brandert. Langt, langt væk fra Ballerup.

Advertisement

9 kommentarer til “Viden om

 1. Blandingen af Bispebjerg og Ballerup forvirrer mig.
  Lystavlen skulle skrive: “Har du husket at købe julegaver til familien?”
  “Hvis du ikke har penge til det, så har vi et godt job til dig.”
  “Hvis du ikke har familie, så har vi en familie til dig.”
  “Hvis der ikke er nogen forretninger så har vi en kiosk her.”
  “Hvis kiosken er lukket, så har vi en døgn-Netto på Emdrupvej.”
  “Hvis Døgnet er slut, så er der en ledig plads på kirkegården – kun 18000 for 20 år.”
  “Børn halv pris.”

 2. Donald…tak for nogle fremragende alternative skilte-forslag. Og tak fordi du gør mig opmærksom på forvirringen om de to b-stationer. Der er nemlig ret langt fra Bispebjerg til Ballerup, og det er jo netop derfor det undrer mig at DSB mener at jeg partout skal have informationen om den ene af de to trapper.
  Jeg har nu indsat en ekstra linje om afstanden mellem de to stationer.

 3. Trappen i Ballerup er spærret – det er en oplysning, som ligger over trolighedsgrænsen. Det er den grænse, svindlere spiller på, når de pirker til folks grådighed. Ligesom der ikke er træer over trægrænsen er der ingen utrolighed over utrolighedsgrænsen. Det mærkelige er, at folk kan bringes til at tro på de utroligste ting, blot de kobles med noget mystik eller grådighed (det var George og i nogen grad Stein god til).
  Jeg er endnu mere med (men ikke med DSB’s PR-skilteskrivningsafdeling). 🙂
  Flere skilte: Der er sne i Geilo. En togbillet til Bodø koster kun 199 kr fra Oslo, dog kun om mandagen.

 4. Har man(d) oplevet Ballerup station på forskellige tider af året og dagen, kan stor beundring kun udløses for såvel BEOs som Donalds informationsmæsssige talentfulde idérigdom for denne gudstriste station; en gang endest., nu switch videre til Frederikssund.

 5. Erik…i firserne fandtes en god musikgruppe ved navn Skilfinger, og de fordanskede svenske Hoola Bandoola Bands herlige hit ‘Huddinge, Huddinge’, så titlen blev ‘Ballerup, Ballerup…hvad blev der af dig?”…er det spørgsmål egentlig nogensinde blevet besvaret?

 6. @BEO#141209-0010:
  Ærgeligt, at jeg først får spørgsmålet i denne sene nattetime. For en del år siden besøgtes Huddinge Sjukhus (nu Karolinska Univ.sjukhuset i Huddinge) i Stockholm.
  De kunne sikkert have givet svaret…….hvis de ellers anede, hvad sølvbryllupsforstaden Ballerup egentlig var 🙂

 7. @BEO#141209-0028:
  “Fejltrin” kan begås af alle, selv i den sydlige Stockholm-forstad Huddinge og den nordvestlige københavnske ditto.
  Off topic: Specifikke OB-billetter er først til salg i januar 2010. Når jeg returnerer fra min Belgien-Luxembourg-tur i januar 10, checkes og bookes 😉

 8. Erik…omvendt er det et plus, at når en trappe er afspærret, så kan man ikke falde på den – og det gælder nok i begge forstæder. Måske skulle både DSB og SJ overveje at sende løbende information ud om hvor mange mennesker, der på én og samme tid befinder sig på samtlige trapper i alle stationsområder.
  Mht OB-billetter…jeg glæder mig i denne tid 🙂

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s