Du lider – vi kommer

Det er ingen hemmelighed at min nyudgivelse ‘Jeg kan ikke sove’ handler om det terapeutiske rum. Mødet mellem terapeut og klient, eller som jeg vælger at benævne dem: vært og gæst.

I dag skulle jeg til Køge og mødes med min datter og min ekskone. Gadebilledet på hjørnet af Tagensvej/Tuborgvej var nærmest ikke til at kende. Nattens snefald havde pakket det ellers så hysterisk travle kryds ind i en næsten bedøvende dyne.

Da det ikke blæste noget særligt, føltes det som om nogen havde lagt hovedstaden i seng. Bilerne følte sig frem med snurrende hjul, og busserne lod vente på sig. Pludselig fik jeg øje på en personbil med anhænger, og følgende reklameskilt inkl. telefonnummer på døren:

“MOBIL PSYKOTERAPI…vi kommer til dig..!”

Bag rattet en mand i sin bedste alder med rulamsjakke på, og (mener jeg at husker) en smøg i mundvigen. Faktisk en god idé for en privatpraktiserende terapeut sådan at tilbyde at køre ud til klienterne. Men…så kom tankerne:

Hvem vil have at naboen skal at der ruller en bil med den reklametekst op foran ens havelåge? Hvad skal anhængeren bruges til? Dagsrester? Hvad(eller hvem) ligger der under presseningen?

Det var lige til at få den sygeste noia af. Men så kom min bus heldigvis.

2 kommentarer til “Du lider – vi kommer

 1. Mobil psykoterapi udført af “en mand i sin bedste alder”. Sidstnævnte statement er yderst variabel 🙂 Det samme er i sandhed effekten af psykoterapi, uanset matrikel, mobilitet eller trailers størrelse.
  Skræmmende mange mennesker har måske et behov for psykoterapeutisk support, eller blot det gammeldags begreb at “tale med nogen”, der lytter uden at fordømme og udstikker nogle pejlinger for den enkelte. Efterhånden er det for – de fleste – mennesker umuligt at pejle uden en GPS. Den virker også i vintervejr, men det sne- og isglatte føre forsvinder ikke, upåagtet en sattelit ved en krydspejling er behjælpelig med at afstikke en kurs.
  Det samme er tilfældet med (den mobile) psykoterapi. Uanset terapiens mobilitet og “styrke”, er det stadig den enkelte, der må tage ansvaret for sig selv.

 2. Erik…god kommentar.
  Jeg mener pudsigt nok at have læst om, at alle former for psykoterapier virker stort set lige godt/dårligt. Tallene husker jeg ikke, men jeg mener at da man sammenlignede eftervirkninger af nogle af kendteste terapiformer, kom de lige godt/skidt ud af det – så det gælder om at finde den, der passer bedst til ens type/temperament/bølger/pengepung.
  Og mht ansvar for sig selv, så er der vel næsten ikke noget mere ansvarsfuldt end selv at tage initiativ til at få gjort noget ved ens fejl og mangler? Jeg mener…inden samfundet skrider ind for ens egen skyld (og for dem ens fejl og mangler går ud over)?
  PS. Men det, jeg reagerede på, var synet af traileren. Som om hjernevrideri er et håndværk på linje med brolægning, træfældning og storindkøb 🙂
  PS II. “Bedste alder”…er et svævende begreb, enig. Han var vel, skyder jeg på…55,5 år?

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s