Gud styrer DR

Da jeg var ung hørte jeg P3. P4 var endnu ikke opfundet, og P1 var for langhåret på den ufede måde, i modsætning til min frisure. Jo, jeg havde semi-svensk garn, subsidiært bundesligahår, dengang.

Så blev P4 skabt, og det havde jeg ikke noget imod. Jeg blev jo morbror som fem-årig, så der var tidligt behov for blidere alternativer til headbanging.

Da jeg blev fungerende far var jeg forlængst diffunderet over på P1, forstået på den måde at jeg begynder med at høre hvad der er dér, før jeg tjekker P4 ud – og en sjælden gang lige passerer P3 for at høre hvad de unge dog har gang i.

I mange år har jeg nydt P1’s måde at bruge god tid til at gå i dybden med en samtale på. Koplevs Krydsfelt og Herreværelset med Nikolaj Ifversen var 120 minutters uafbrudt tankevækkende radio. Men fra sekundet efter at TV2 blev skabt, og TV3 fik en dansk filial, begyndte DR at få allergi mod tid.

Først blev de lange samtaleprogrammer skåret ned til halvanden time, og nu er de skåret væk. Sådan føles det i hvert fald. Koplevs længste program er lige nu på fem minutter. På P1 må ingen programmer vare længere end 60 minutter. Basta.

Afløserne for d’herrer Koplev og Ifversen gør hvad de kan, og især prøver Karen Secher i Besøgstid at lade som om hun ikke har blodtryksmanchet på, og at der ikke er blandet beroligende medicin i Matador Mix-skålen foran hendes interview-ofre som, sammen med lytterne, netop er ofre for ledelsens tidshysteri styret tilhøreladende udelukkende af hensynet til seer-og lyttertal.

På en måde forstår jeg godt baggrunden for beslutningen om at der også på P1 SKAL være timenyheder hver time. Her er de to ting jeg derimod ikke forstår:

1) Hvorfor holder man så ikke bare en pause i de lange P1-programmer og fortsætter efter Radioavisen – lissom man gør på de gode to timers-programmer på P3? Ibens Harem, Mads og Monopolet?

2) Hvorfor helvede er transmissionen af søndagsgudstjenesten undtaget fra reglen? Hvad satan er det for noget? Hvorfor skal den kristne kirke have lov til at undgå timenyhederne, når en lang dyb samtale om Læger Uden Grænser eller om at bearbejde sorgen efter at have mistet et barn ikke må?

Hvorfor, Plummer?

Hvorfor?

9 kommentarer til “Gud styrer DR

 1. BONUS-INFO: Jeg ved godt at der også er P2, men den kanal er så langt væk fra de andre på FM-skalaen, at jeg sjældent orker at scrolle helt derop. Det koster dyrt i batteri på lommeradioen. Og DAB-kanalerne står hjemme i vindueskarmen på min eks-præsident-radio.

 2. Jeg drømmer mig også tilbage til dengang, der var god tid, hvor man kunne opleve fordybelse og eftertænksomhed.
  Nu handler det om “flow” og lyttertal, og hvad ved jeg…
  Som inkarneret P1-lytter skuffer det mig, at også radioen er blevet offer for jagten på popularitet, frem for at dyrke kvalitet. Der er ikke noget bedre end at tænde for radioen, og høre kloge og spændende mennesker dele deres oplevelser med os lyttere.
  Ad sp. 1: Jeg kunne ikke være mere enig.
  Ad sp. 2: Alle former for gudstjenester væk fra sendefladen! Uanset trosretning!

 3. PS. Det har jo heller ikke hjulpet synderligt på grundigheden på P1, at man i diverse (og de værste) sparerunder har fyret lige præcis de nørder, der besad den faglighed og havde den radiomæssige rutine som gjorde dem til unika på de respektive områder.
  Nu regerer taltyranni og ungdomsdyrkelse. Amen 🙂

 4. Jeg forstår ingenting. Heller ikke hvorfor der skal være radioavis hver time. Den kunne da godt undværes en gang i mellem, så nyt er det jo heller ikke at Løkke udskifter ministre. De egentlige nyheder får vi jo alligevel ikke fra skinhellige Plummer: Hvordan fik han Gade til at gå?

 5. Donald…fremragende spørgsmål. Winther gik med. Winther-tiden er forbi. Tø-vejr fra torsdag og tre dage frem. Tø-hø, som de siger i Tønder. Videre!

Kommentér

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s